LE DELF SCOLAIRE

Session 14-15 mai 2016 – inscriptions jusqu’au 22 avril à l’Institut français

Delfflyer

Fiche inscription DELF mai 2016 a

Ce inseamna examenele de DELF scolaire?

pcu-grille-drapeaux

Delful şcolar (Diplôme Elémentaire de Langue Française Scolaire) este o diplomă de limbă franceză creată şi eliberată de statul francez special pentru elevii din liceele acelor ţări care au semnat convenţii cu CIEP Sèvres pentru astfel de certificări lingvistice.
Delful şcolar se înscrie în sfera mai largă a diplomelor de DELF/DALF, având exact acelaşi mod de desfăşurare, cu singura diferenţă că subiectele sunt adaptate lumii şi preocupărilor tinerilor de vârstă şcolară.
Delful şcolar este organizat pe 4 nivele: A1 – nivel de descoperire; A2 – nivel intermediar (A1 şi A2 sunt specifice nivelului primar şi primei trepte a gimnaziului); B1 – nivel de trecere; B2 – nivel avansat (B1 şi B2 sunt specifice sfârşitului nivelului gimnazial şi claselor terminale ale nivelului liceal).
Delful şcolar se materializează într-o diplomă care certifică nivelul de limbă evaluat, o diplomă valabilă pe viaţă.
Această diplomă este recunoscută în întreg spaţiul European, în spaţiul francofon ea deschizând, atunci când vorbim despre nivelul B2, oportunitatea continuării studiilor academice în Franţa. Diploma este recunoscută şi cerută de universităţile franceze.

353 commentaires pour LE DELF SCOLAIRE

  1. dana dit :

    pot sa dau Delf-ul daca sunt studenta?

  2. DANA dit :

    am inteles ca se poate studia in Franta si cu A2, B1, este adevarat ?

  3. sorina danaila dit :

    Nu chiar, doar cu B2 sau C1…

  4. DANA dit :

    MULTUMESC
    IN LICEUL EMINESCU SE FACE PREGATIRE SPECIALA PT DELF, AVETI EXTRACURRICULARE, OPTIONALE ???
    DANA/ SIBIU

  5. sorina danaila dit :

    Pentru copiii nostri, da, avem un program de pregatire uzual si unul de pregatire inaintea examenelor. Sigur ca da… De ce va intereseaza? Aveti nevoie de ajutor?

  6. DANA dit :

    Noi in liceul « Gh. Lazar » Sibiu ne-am lansat in acest proiect doar de 3 ani si mai mult cu A2 pt ca elevii nostri studiaza franceza doar ca L2.
    Nu avem bilingva in Sibiu si la scolile generale elevii aleg engleza si germana, au mai ramas putine scoli cu franceza L2, mai mult pe la sate.
    Ma interesa sa stiu daca pregatirea pt Delf este inafara orelor de curs si ce metode folositi
    Va multumesc

  7. sorina danaila dit :

    Pregatirea se face in timpul orelor, caci noi lucram pe metode frantuzesti – gen Declic, pentru gimnaziu, sau Tout va bien, pentru liceu – care sunt structurate pentru a-i pregati pe elevi pentru diferitele nivele ale Delfului. Cand copiii ajung sa dea examenul, fac cate un modul de simulare DELF – 12 ore pentru A1, A2, 18 pentru B1, B2. Aceste simulari sunt platite.

  8. Carmen dit :

    Buna :)… care din nivelele Delf-ului se echivaleaza cu bacul?

  9. sorinadanaila dit :

    Oricare, bacul nu mai este un examen, cu note, care conteaza la media finala… Este pur si simplu o evaluare a nivelului de competenta la sfarsit de liceu, evaluare care poate pune in evidenta un nivel A2, B1 sau B2. In urma acestei evaluari, se primeste o atestare clara a nivelului, care, chiar daca va aparea, probabil, pe diploma de bac, din nefericire, nu va putea echivala o diploma europeana, gen DELF sau Cambridge sau DELE etc. Ca atare, cel mai bine ar fi, pe de o parte, sa puteti demonstra un nivel de competenta de cel putin B1, pentru ca aceasta atestare sa aiba o anume valoare, pe de alta parte, sa va dati mai degraba examenele de DELF scolaire, care impusca doi iepuri dintr-un foc: si bacul, si recunoasterea europeana, pe care bacul romanesc nu cred ca o poate oferi absolventului roman…

  10. Alina dit :

    Cand este urmatoarea sesiune DELF scolaire? Multumesc

  11. sorinadanaila dit :

    In aprilie, probabil in 23 aprilie… Vom sti foarte precis dupa vacanta intersemestriala, cand, de altfel, vor incepe si inscrierile…

    Sorina Danaila

  12. Adelina dit :

    as putea stii daca delf-ul de nivelul A1 conteaza la bac ???

  13. sorinadanaila dit :

    Am inteles ca nu are valoare… Nici macar A2… Dar mai interesati-va!

  14. Michelle dit :

    Pentru a echivala proba orala a BAC-ului la limba franceza ai nevoie de o diploma B2 cel putin.Personal,va sfatuiesc sa dati examenul cat mai repede cu putinta pentru a putea avea eliberata diploma de absolvire a DELF-ului pana la BAC.

  15. radu dit :

    Buna ziua,
    doresc sa va intreb la ce data si unde se afiseaza rezultatele de la delf de anul acesta pentru copiii de gimnaziu?

  16. Andreea Bitiusca dit :

    Pentru toata lumea, se afiseaza dupa data de 7 iunie. Probabil pe 8 sau 9, pe site-ul CCF Iasi, care are link si de pe acest blog. Cercetati incepand cu acele date blogul nostru, deci… link CCF Iasi.

  17. radu dit :

    Multumesc!

  18. sorinadanaila dit :

    Cu multa placere, asteptare usoara…

  19. roxana dit :

    buna!Am o mare rugaminte..cei care stiu daca s-au afisat cumva rezultatele pentru Delf B1..sesiunea aprilie 2010 va rog sa imi spuneti unde pot gasi..am dat examenul la tm la Liceul Teoretic Jean Louis Calderon..Multumesc!:)

  20. Ana dit :

    Si eu am dat tot la Timisoara si nu stiu unde pot gasi rezultatele. Daca aflati ceva…:) Multumesc

  21. Ioana dit :

    Vroiam sa va intreb daca este posibil ca nivelul B2 la bacalaureat sa fie acceptat de o facultate din Marea Britanie?Ei mi-au cerut 8 la bac la franceza, nestiind ca se noteaza diferit.

    Multumesc!

  22. sorinadanaila dit :

    Sa raspundem sistematic: Pentru toate centrele de DELF Scolaire, rezultatele se afiseaza pe site-urile CCF-urilor din Timisoara, Cluj, Iasi si IFB-ul Bucuresti. De asemenea, daca sunt site-uri ale liceelor, sau bloguri, s-ar putea sa fie afisate si acolo. Daca nu s-au afisat azi, desi liceele centre de examen au deja atestatele intermediare, atunci maine sigur vor fi afisate… Felicitari tuturor celor care au reusit!

    Sorina Danaila

  23. sorinadanaila dit :

    Cat despre recunoasterea diplomei, ea trebuie sa fie recunoscuta, chiar si in Anglia, pentru ca este o diploma internationala, europeana (si nu numai…) Echivalarea diplomei acesteia cu bac-ul este deductibila din sistemul romanesc de bacalaureat… Recunoasterea diplomei este recunoscuta prin diploma de bacalureat… Deci, succes la postularea in Marea Britanie…

    Sorina Danaila

  24. ana dit :

    Poate sa-mi spuna si mie cineva unde pot gasi rezultatele la delf din luna aprilie? examenul l-am sustinut la Brasov.

  25. simplyredi dit :

    Buna ziua !

    Am dat delf ul in apr la Brasov si mi s a spus ca rezultatele se afiseaza dupa 7 iunie.

    Pana acum am vazut afisate pe CCF Iasi doar rezultatele pt cei din Iasi si Galati..cu restul ce se intampla? :|

  26. sorina danaila dit :

    Cred ca Brasovul intra in custodia Bucurestiului, deci cautati pe site-ul IFB (Institutul Francez Bucuresti)…

  27. carolina dit :

    nici o sansa. au trecut mai bine de 2 saptamani si nu ne-au anuntat cei de la Brasov daca am luat examenul………. fara cuvinte! rusine!

  28. deniss dit :

    Am dat DELF-ul la Timisoara , sesiunea aprilie 2010.Unde pot gasi rezultatele?

    a trecut ceva timp din data de 8 iunie.

  29. luiza dit :

    as dori sa stiu daca au sosit diplomele la delf scolaire din sesiunea aprilie.va multumesc.

  30. sorinadanaila dit :

    Daca vorbiti despre atestatele intermediare, da, ele sunt la mine, daca veniti marti sau miercuri dimineata, le puteti ridica. Daca vorbiti despre diplomele propriu-zise, ele sosesc abia din septembrie, spre sfarsit…

  31. Luiza dit :

    Spuneti-mi va rog cand as putea veni saptamana viitoare, adica 12-16 iulie ca sa ridic atestatul.va multumesc.

  32. SIMPLYREDI dit :

    Buna ziua!
    Nu va suparati,m am uitat pe siteul I.F.B. deoarece in alta parte nu am gasit rezultatele sesiunii delf aprilie 2010 si in plus ati spus ca e posibil ca Brasovul (adica locul unde am sustinut examenul) sa apartina de Bucuresti.
    Numele meu nu apare pe lista.Imi pare greu de crezut ca nu l am luat. De a asemenea,mi s a spus sa vin la Brasov sa mi ridic atestatul intermediar, insa nu mi s a precizat macar daca am luat sau nu EXAMENUL.

  33. simplyredi dit :

    ziua buna!
    am o intrebare: este vreo problema daca nu venim la bv pana in aug sa ne ridicam atestatele din romania,atat timp cat nu avem nevoie de ele..momentan? am putea cumva sa le luam in sept,oct,atunci cand vin si cele din franta?!

  34. Maria dit :

    buna ziua,
    Ma cheama Maria si sunt in clasa a 12-a de liceu.Sunt din Pitesti si am inteles ca mai este o sesiune in noiembrie pt delf/dalf.Eu sunt interesata in delf b2 insa nu stiu unde l-as putea da.Nu conteaza daca este bucuresti sau pitesti .Am nevoie de un centru de testare.Va multumesc!

  35. Mariana dit :

    Buna ziua !
    As vrea sa va intreb daca aveti o data exacta cand ne putem ridica diplomele de delf ? ( sesiunea aprilie 2010 ) Multumesc.

  36. sorina danaila dit :

    Dragii mei toti,

    Am sa incerc sa raspund sistematic.
    1. Sigur ca nu sunteti obligati sa va intoarceti de pe alte meleaguri doar pentru un atestat intermediar. Asteptati diploma definitiva si atunci veti lua si atestatul.
    2. Daca nu ati luat examenul, nu apareti pe liste, deci…
    3. Sesiunea din noiembrie este, intr-adevar, si de DELF Junior (echivalent al Scolaire-ului), dar la centrele culturale din marile orase. Este un examen similar cu cel pe care l-ati dat in aprilie.
    4. Cat despre diplomele adevarate, nu au sosit inca, mai aveti putintica rabdare, vin tocmai de la Paris!!!!

  37. Paula Ciudin dit :

    As dori sa stiu cand este urmatoarea sesiune DELF scolaire, dupa cea din noiembrie.Va multumesc!

  38. sorina danaila dit :

    IN luna februarie la CCF Iasi (ca si cea din noiembrie) si, apoi, in aprilie la noi la scoala. Daca aveti nevoie de o simulare de examen, nu ezitati sa ne contactati!!

    Sorina Danaila

  39. Moga Cosmin dit :

    Buna seara!Sunt elev in cls. a 11-a, la Liceul de Muzica si Arte Plastice din Deva, jud. HD. Vreau sa-mi incep pregatirile pentru Delf, pentru nivelul B2.Problema este ca nu stiu cum sa procedez, la cine sa apelez.Am vazut ceva legat de anumite module de simulare:in ce constau si cum se aplica.De fapt, nu stiu in ce mod sa ma pregatesc concret pentru examen.Trebuie sa iau parte la niste cursuri speciale?In acest sens, exista multe inconveniente in privinta deplasarii….Am vazut ca exista o carte « Delf B2, 200 activites+CD » publicata de editura Cle International;este eficienta cu adevarat, se pot face pregatiri corespunzatoare cerintelor pe care le impune examenul prpriu-zis?Am primit niste cursuri de la o doamna profesoara, dar din pacate, fara partea orala ceea ce ma impiedica sa ma pregatesc complet, productiv.Am gasit site-ul d-voastra si banuiesc ca aici pot afla mai multe informatii, fiindca sunt destul de confuz.Astept niste sfaturi daca se poate pe e-mail sau chiar aici. Va multumesc antcipat.

  40. sorina danaila dit :

    Draga Cosmin,

    Pregatirea pentru DELF B2 nu este un lucru chiar foarte simplu. Manualele sunt foarte bune, atunci cand stii ca toate caramizile necesare tehnicilor de examen sunt puse la locul lor. Orice metoda are, totusi, nevoie de un profesor. Si noi ne bucuram ca ai facut apel la noi. Cum, insa, am putea noi sa-ti fim de folos? Mai intai, spune-ne cand ai prefera sa dai examenul:DELF Scolaire – anul acesta scolar, ca sa-ti foloseasca si la echivalarea bacului, altfel spus, in aprilie 2011, sau DELF Junior – in noiembrie 2011? Oricum, ar fi bine sa faci un test diagnostic, in care sa vezi la ce nivel te afli, lingvistic vorbind, si daca nu cumva e nevoie sa faci niste improvements lingvistice. Noi putem sa incercam sa-ti dam acest test, pe Internet, la adresa ta de mail, sa incercam sa evaluam nivelul tau actual (cu conditia sa lucrezi fara ajutoare si fara dictionare, gramatici sau alte adjuvante!!!) si sa vezi ce e de facut mai departe, plecand de la acest diagnostic. Daca esti de acord, contacteaza-ne pe acest blog si… la treaba! Poti sa ne dai si adresa ta de mail?

  41. sorina danaila dit :

    Am uitat sa precizez, Cosmin, ca te-ai adresat unor profesori care sunt cu totii acreditati DELF de catre Paris-Sevres (CIEP) si care fac parte din comisiile de examene DELF de ani buni… Altfel spus, niste profesionisti!
    Prof. dr. Sorina DANAILA

  42. Moga Cosmin dit :

    Ma bucur mult ca mi-ati raspuns!In privinta examenelor, ambele date de sustinere imi par suficient de indepartate incat sa profit de rastimp pentru o pregatire asidua si totusi in aprilie s-ar putea sa existe o problema, fiindca in acea luna am si olimpiada nationala la specialitate si nu vreau sa ma supra-aglomerez.Eventual, ati putea, va rog, sa-mi precizati datele exacte in care au loc cele doua sesiuni?Tot cu privire la examene as vrea sa stiu daca exista diferente de dificultate sau continut intre Delf Scolaire si Delf Junior si daca acestea, ambele pe care dumneavoastra le-ati mentionat se sustin la Timisoara.In legatura cu acel test diagnostic, chiar va rog sa mi-l trimiteti;asa pot sa-mi evaluez si eu cunostiintele in raport cu cerintele Delf.Adresa mea de mail este moga_cosmin_33@yahoo.com .In ceea ce priveste procesul de pregatire si de inscriere ptr. examen, ma repet, este indispensabila frecventa la cursurile pe care dumneavoastra le sustineti?(caci deplasarea imi va fi cel mai dificila avand vedere distanta dintre Deva si orice sediu Delf).In continuare, astept acel test si mai multe lamuriri.Va mutumesc mult pentru atentia si informatiile acordate!

  43. sorina danaila dit :

    Draga Cosmin,

    Vei primi testul la inceputul saptamanii acesteia, fara gres. Rugamintea va fi sa-l faci fara adjuvanti, dupa cum spuneam. De nici un fel. Cat despre celelalte intrebari ale tale: nu, nu exista nici o diferenta intre Delf Scolaire si Junior, doar ca Delf-ul scolaire se da la Timisoara la liceul Calderon in aprilie (anul trecut a fost 23-24 aprilie), celalalt – la CCF Timisoara, in februarie doar, caci in mai nu se da decat DELF-ul tout public. Deci, daca aprilie nu te aranjeaza, ramane februarie, ceea ce inseamna, insa, mai putin timp de lucru. Apoi, pregatirea pentru DELF este necesara, mai ales daca e nevoie de un renforcement lingvistic, dar si din punctul de vedere ala tehnicilor de lucru. Ca atare, putem imagina pentru o bucata de timp un modul de lucru pe Internet (contra cost, desigur, daca te intereseaza, iti voi spune maine exact pretul, cand ajung la scoala!), dupa care, daca nu-ti va fi ingrozitor de greu, poti veni pana la Iasi intr-un week-end, pentru o simulare de 18 ore, care costa 83 euro, ca si in CCF-urile din tara. Cum vei dori, dar sa ajungem mai intai la acest moment. Deocamdata, sa dam testul si sa vedem ce iese… Pe curand, pe mail…

  44. Ela dit :

    Buna!
    As dori si eu un test de simulare pe mail…ca m-ar interesa doar ca sunt a12-a si mi se pare timpul scurt, mai ales ca se organizeaza asa de rar….
    andreica_gabriela@yahoo.com

  45. simona dit :

    Buna seara.As dori sa stiu si eu cand se va organiza delf-ul in Galati?Daca va fi in aprilie echivalarea va putea fi posibila pana in iunie cand e bac-ul?

  46. Diana dit :

    Buna seara. As dori , daca se poate sa primesc si eu acel test diagnostic pe e-mail : diana93diana@yahoo.com deoarece sunt interesata de acest examen Delf . Multumesc anticipat.

  47. sorinadanaila dit :

    DELFUL Scolaire care se tine in Galati are loc in luna aprilie!

    Sorina Danaila

  48. Lorena dit :

    Buna ziua!sunt eleva in clasa a 11-a si de ceva timp aud zvonuri circulate pe tema examenului Delf.Pofesoara de la clasa insista ca acest examen trebuie sustinut insa sunt putin nesigura.As dori sa stiu cat timp este valabila diploma odata ce examenul a fost luat in functie de nivel si macar cu aproximatie cat costa sustinerea unui astfel de examen.Multumesc.

  49. sorina danaila dit :

    Draga Lorena,

    Diploma este pe viata. Un B2 anul trecut ajungea la 190 de Ron.

  50. Mona Mocanu dit :

    Buna seara,

    As dori si eu daca se poate un test de simulare pe e-mail pt DALF.
    monamocanu_22@yahoo.com

    Va multumesc anticipat

  51. Valea dit :

    Am terminat o facultate de Limbi Moderne Aplicate , specializare Comunicare si Relatii Publice 4 ani de franceza si mi se spune anul trecut ca pot preda ED.Civica. De ce ?

  52. dana dit :

    Buna seara,
    As dori si eu daca se poate un test de simulate pe e-mail ptr Delf
    dragoi_daniella@yahoo.com.
    Stiti dupa cat timp de la examen primim rezultatele si cand primim si diploma?
    Multumesc

  53. sorina danaila dit :

    Rezultatele se primesc repede, la trei saptamani cel mult, dupa care se elibereaza niste atestate intermediare, care sa va fie de folos, dupa care, in sfarsit, prin septembrie (daca e vorba despre DELF Scolaire) vin si diplomele adevarate. Deci, daca va trebuie diplomele pentru echivalarea bacului, ideal ar fi sa dati examenul cu un an inainte de a XII-a. Daca nu, atunci macar in februarie clasa a XII-a, la CCF-uri, DELF Junior.
    Va trimitem si testul care este calibrat pentru un inceput de B2, care ne spune daca se poate incepe lucrul pentru pregatirea acestui nivel.

  54. Lavinia dit :

    Vreau si eu sa stiu daca examenul B1 se echivaleaza cu bacalaureatul?

  55. Georgiana Paius dit :

    Buna ziua.As dori si eu daca se poate un test de simulare pt Delf?Vreau sa dau acum in februarie B2 si vreau sa ma pregatesc.multumesc.

    geovirbd@yahoo.com

  56. sorina danaila dit :

    Lavinia, da, B1 se echivaleaza cu Bacul normal, adica pentru o clasa ne-bilingva…

  57. Corina dit :

    Cum ramane cu cei care au terminat Fac. De Limbi Moderne Aplicate????De ce sunt calificati pe ED. Civica???

  58. Alexandra dit :

    Buna seara.As dori sa va intreb daca se mai gasesc in Romania carti pentru DELF B2 Junior Scolaire ,de la editura Cle Intrenational, si de unde pot fi cumparate.Si voiam sa va intreb cand este urmatoarea sesiune.Va multumesc anticipat.

  59. Cristina dit :

    Buna ziua! As dori si eu , daca se poate sa primesc pe mail no_pulse_for_colours@yahoo.com diagnosticul.Doresc sa dau B2. Am insa si o nelamurire, dificultatea va fi mai mare la bac pentru clasele de intensiv franceza, comparativ cu clasele normale? Multumesc anticipat.

  60. Andreea Bitiusca dit :

    Raspuns pentru Alexandra: probabil numai la Sitka Alaska sau la Fischer, pe comanda… Nu stiu exact, dar puteti folosi cartea scoasa de Polirom – Examenele DELF DALF – carte p0ublicata de catedra de franceza de la Colegiul nostru si una dintre rarele publicatii romanesti de pregatire a acestor examene. la bac, examenul este calibrat doar in fucntie de nbivelul de competenta – deci B2, banuiesc pentru o clasa intensiva, desi nu cred ca este obligatoriu B2… Obligatoriu este doar pentru clasele bilingve.

  61. Andreea Bitiusca dit :

    Raspuns pentru Alexandra: probabil numai la Sitka Alaska sau la Fischer, pe comanda… Nu stiu exact, dar puteti folosi cartea scoasa de Polirom – Examenele DELF DALF – carte publicata de catedra de franceza de la Colegiul nostru si una dintre rarele publicatii romanesti de pregatire a acestor examene. La bac, examenul este calibrat doar in fucntie de nivelul de competenta – deci B2, banuiesc pentru o clasa intensiva, desi nu cred sa fie obligatoriu B2… Acest nivel este obligatoriu doar pentru clasele bilingve.

  62. Bianca dit :

    Buna ziua,
    as dori sa stiu unde se va sustine anul acesta examenul de DELF la cluj, mai precis in ce locatie?

  63. sorina danaila dit :

    La liceul « Mihai Eminescu », daca nu ma insel…

  64. Madalina dit :

    Buna! As dori sa aflu… daca dau examenul de Delf sesiunea din aprilie anul acesta, imi pot primi diploma inainte de probele de la bac?(eu fiind in clasa a 12 a) si neavand ore suplimentare de lb franceza, adik bilingva, ce nivel de Delf as putea da?
    Este proba de la bac echivalentul unei diplome de A2? sau sa pun intrebarea invers….
    multumesc :D

  65. sorina danaila dit :

    1. Nu, daca esti in clasa a 12-a, diplomele nu ajung la timp pentru a echivala bacul. Deci trebuie sa dai bacul obisnuit. Altfel, e prea tarziu.
    2.In cazul unei clase obisnuite, sunt propuse teste de diferite niveluri (inclusiv A2), astfel incat sa fie echivalate exact cunostintele de care elevul face dovada, conform incadrarii lor in nivelul de referinta stabilit de Comunitatea Europeana (poate fi A2 sau B1 sau B2).
    3. Deci, cred ca da, la o clasa obisnuita, nivelul A2 este echivalat, dar, desigur, atestand un nivel care nu este dintre cele mai interesante intr-un CV.

  66. amaliaa dit :

    buna! eu dau delful acum in februarie, nivelul B1, si am foarte mari emotii. vreau sa stiu de la cei care au dat acel nivel cum a fost, si mai ales la proba orala. eu mi-am cumparat o carte de la polirom sa fac niste exercitii insa nu mi se par atat de usoare precum sustinea profesoara mea de franceza….deci va rog..spuneti-mi daca v-ati descurcat.
    multumesc anticipat!

  67. Soare Andreea dit :

    Buna seara,
    As dori si eu daca se poate un test de simulare pe e-mail pentru Delf(s_deea15@yahoo.com).Multumesc!

  68. Soare Andreea dit :

    Si vroiam sa va intreb: Daca dau examenul Delf,A2-ul, se echivaleaza la toate probele bac-ului?( nu sunt la un liceu bilingv ). Si inca ceva: Daca dau examenul anul acesta, in aprilie mai exact, cand primesc diploma?(sunt cls a11-a, asa ca timpul n-ar fi o problema majora).Multumesc!

  69. sorina danaila dit :

    Ce inseamna « se echivaleaza toate probele bacului »? Se echivaleaza nivelul pe care il doriti atestat. Daca e A2, asta e. Dar poate reusiti mai mult, si atunci e B1. Nivelul depinde de alegerea si hotararea voastra, a elevilor, sfatuiti de profesorii vostri. Testele sunt de mai multe feluri, astfel incat sa se adapteze acestui nivelul al elevului. Asadar, la bac nu exista decat o singura proba, formata din testarea mai multor competente (Intelegerea unui text pe CD, a unui text scris, productie orala si scrisa). Repet, aceste competente sunt adaptate nivelului elevului si sunt conforme incadrarilor europepe (A2, B1, B2).
    In legatura cu cealalta intrebare, intr-adevar, daca sunteti intr-a 11-a, nu e nici o problema legata de primirea la timp a atestarilor franceze, caci ele sosesc (de la Paris) la inceputul clasei a 12-a, undeva la sfarsitul lui septembrie.

  70. Nitu Marian dit :

    buna seara! sunt tatal unei fetite de 11 ani si 10 luni; as dori sa ma informati daca fata mea ar putea sustine examenul delf pt nivelul B1. mentionez ca este clasa a5-a. va multumesc !

  71. sorina danaila dit :

    Nu, este mult prea devreme… Este chestiune nu numai de limba (pe care copilul dvs. ar putea-o avea desavarsita), ci mai ales de maturitate a subiectelor si de tehnici de lucru, care trebuie exersate…

  72. Nitu Marian dit :

    buna ziua! va multumesc pt raspuns. dar, la varsta ei (12 ani) poate sustine examenul pt nivelul A2 ? multumesc !

  73. Andreea Bitiusca dit :

    Aceasta, poate ca da, depinde de nivelul ei de limba… Daca vreti sa o testati, exista posibilitatea unor simulari, pe care noi le dam pentru a indica nivelul copilului, deci va putem sta la dispozitie. Asa, fara sa cunoastem precis cazul copilului dvs, nu putem sa ne pronuntam. Noi, la liceul nostru, incurajam copiii sa dea A2 la clasa a 6-a… Asadar, daca doriti aceasta simulare, contactati-ne si vom vedea cum putem sa ne organizam…

  74. Nitu Marian dit :

    buna seara! va multumesc pt raspuns. da, as dori aceste simulari. daca imi puteti trimite pe mail; nitu.marian@yahoo.com va multumesc !

  75. sorina danaila dit :

    Aceste simulari ar trebui sa le facem la liceu, fata in fata cu copiul dvs. Este vorba despre 12 ore, patru sedinte de cate trei ore sau sase sedinte de cate doua ore, in care, dupa o prezentare detaliata a examenului, se fac trei simulari cu diagnostic la fiecare dintre ele si depistarea problemelor. Aceste 12 ore costa 58 de euro. Daca sunteti interesat, va asteptam la colegiu, cu rugamintea de a ne anunta dinainte de intentia dvs., pentru a va putea astepta.

  76. simona dit :

    buna ziua! sunt in clasa a11a si anul asta vreau sa dau delful nivelul b1 ..in sesiunea din aprilie..am inceput sa ma pregatesc..sa lucrez teste…variante de olimpiada..dar am citit pe site-ul dvs ca cineva v-a solicitat un test de evaluare a nivelului de competenta si dvs ati fost de acord sa il dati pe mail.as avea si eu aceeasi rugaminte.daca se poate..sa-mi trimiteti si mie pe adresa mea de email acest test..tip delf.va multumesc.in avans si as vrea sa va intreb :sesiunea din aprilie.in acest an e programata pe data de 9-10 aprilie..?

  77. simona dit :

    am uitat sa mentionez..adresa mea de email e si_monika2007@yahoo.com

  78. Iulia dit :

    Buna ziua.
    Ati putea sa-mi spuneti care este difetenta dintre DELF Scolaire si DELF-ul care se da la Centrul Cultural? Se da o altfel de diploma sau in ce consta aceasta diferenta?

  79. sorina danaila dit :

    Nu este nici o diferenta de diploma, doar subiectele sunt adaptate varstei scoalre. In rest, totul este de aceeasi natura.

  80. andreea dit :

    buna seara. imi puteti spune va rog cati profesori vor fi maine in comisia examenului delf, nivelul b1, de la iasi? si numele lor daca se poate. ideea este ca eu trebuie sa dau maine acest examen si am vazut ca din echipa pedagogica face parte si o doamna profesoara pe care o cunosc si tare nu as dori sa fie in comisie la mine…va rog, multumesc!

  81. dana dit :

    buna seara. eu mi am cumparat o carte de la polirom, pe care scrie examenele delf si dalf, nivelurile a si b. eu insa stiam ca examenul dalf are nivelurile c1 si c2. ma puteti lamuri va rog? multumesc!

  82. sorina danaila dit :

    Nivelurile DALF (Dimplome Approfondi de Langue Francaise)sunt superioare si nu se dau decat in CCF-urile din tara, cat despre C2 este extrem de rar in Romania… Cartea de la Polirom pregateste daor nivelel A si B, intr-adevar. Dar cum, pe acest blog, vorbim despre scolari, iar pentru ei nivelul preconizat este B2, cartea este foarte potrivita si utila.

  83. claudia dit :

    Buna ziua!

    As vrea sa stiu cand sosesc diplomele din sesiunea noiembrie si daca ati putea sa-mi dati un orar corect al Institutului Francez, pentru a-mi putea lua atestatul, fiindca am observat ca in week-end nu se poate, iar eu nu sunt din Iasi si imi este destul de greu sa lipsesc in timpul saptamanii.

    Va multumesc!

  84. sorina danaila dit :

    Eu nu pot decat sa va informez asupra programului si situatiei din centrul nostru de examen. Imi pare rau.

  85. simona dit :

    buna ziua,imi puteti spune va rog,cati profesori fac parte din comisia de examen,si daca la partea de ecoute ,exista un profesor de specialitate ?Ma refer la sesiunea din apriie de la colegiul dvs

  86. sorina danaila dit :

    Toti profesorii din examen (supraveghetori, examinatori sau corectori) sunt de specialitate. Cat despre numarul profesorilor din comisie, daca va referiti la proba de Production orale – 2.

  87. Mirela dit :

    Buna seara! Ma numesc Mirela si sunt din Galati. Din pacate din sursele pe care le avem pana in acest moment, incepand cu anul acesta la noi in oras nu se va mai organiza testarea pentru Delf, asa ca ma vad nevoita sa gasesc un alt centru unde sa pot sustine examenul.
    Precizez ca sunt inca eleva, motiv pentru care optez pentru Delf Scolaire.
    As dori, daca se poate sa mi spuneti cand va avea loc urmatoarea sesiune? pana cand se fac inscrierile?… si eventual modalitatea de plata…Multumesc frumos!

  88. sorina danaila dit :

    Cum, domnisoara, nu mai exista centru de examinare la Galati? Asta e o mare ciudatenie. Dar, in sfarsit, la noi examenele sunt in aprilie – 9 si 10. Inscrierile se fac prin Internet, cu palta prin banca. In momentul in care banca confirma intrarea banilor eu va trimit convocarea la examen. Deci, scrieti-mi la adresa sorinadanaila@yahoo.com, ca sa va pot trimite la randul meu toate coordonatele bancare. Si informati-i si pe ceilalti copii din Galati pe care ii cunoasteti de faptul ca la noi centrul de examen functioneaza si anul acesta.

  89. Mirela dit :

    Multumesc frumos pentru informatii. (Da, intr-adevar greu de crezut!…se pare ca pana la sfarsitul lunii februarie nu vom sti sigur daca examenele vor avea, sau nu, loc la Galati. Pana acum nu au primit acreditare:( …inca speram ca se vor face toate demersurile necesare…)
    p.s. inscrierile sunt pana pe 11 Martie?

  90. simona dit :

    buna ziua! in primul rand va multumesc pentru informatii si in al doilea rand,inscrierile pentru delf se fac la secretariatul colegiului dvs? si data limita este 11 martie?si as mai avea o intrebare:la proba de ecoute am inteles ca ,pt nivelul b1 ai de ascultat 3 documente si as vrea sa stiu,daca se poate daca aceste 3 documente le asculti unele dupa altele sau daca am timp ,dupa ce ascult un doc sa completez intrebarile referitoare la acestaa?

  91. simona dit :

    buna ziua!mai am o intrebare :b1 se echivaleaza cu proba de competenta lingvistica de la bac sau este nevoie de b2 pentru a echivala bac-ul?

  92. simona dit :

    aveti cumva teste de simulare tip delf care se pot trimite prin email?

  93. sorina danaila dit :

    Ca sa raspundem la toata lumea, sistematic. Da, Mirela, inscrierile sunt pana pe 11 martie. Si, daca te simti mia confortabil, te poti inscrie la centrul nostru, unde sigur nu sunt probleme. Simona acum: inscrierile in Iasi au loc la mine personal, nu la secretaria – eu reprezint secretariatul examenului. Poti veni si dupa-amiaza, eu sunt acolo, in general, pana la 6. Cat despre oral, da, sunt trei documente, intre care ai timp pentru a rezolva intrebarile aferente. De ce nu participi la o simulare, astfel incat sa te lamuresti exact cum anume se deruleaza probele? Nu crezi ca ti-ar fi util? (O simulare de 12 ore in trei sedinte (trei examene blanc) pentru B1 costa 58 euro…)Apoi, da, B1 este echivalat cu bacul, doar daca nu cumva esti intr-o clasa bilingva francofona si atunci esti obligata sa dai B2. Imi pare rau, dar nu avem teste de simulare pentru B1. Te astepta, insa, dupa cum spuneam, la noi, la o simulare.

  94. Elena dit :

    Buna ziua!
    As dori si eu sa stiu, daca se poate, cand se afiseaza rezultatele sesiunii din 19-20 februarie 2011? Am sustinut examenul Delf B2. Lucrarile se corecteaza in Franta sau in tara?
    Va multumesc frumos.

  95. sorina danaila dit :

    Lucarile se corecteaza in Romania, rezultatele merg, apoi, in Franta, ceea ce face ca sosirea lor dureaza. Dar, pentru sesiunea din februarie, care este echivalabila cu bacul, se fac eforturi pentru ca eficienta sa fie maxima. Cu toate acestea, nu stiu sa va spun cand anume vor fi afisate. Nu va trebuie, cred, totusi, sa asteptati prea mult.

  96. Elena dit :

    Am inteles, va multumesc mult!

  97. simona dit :

    buna ziua ,as dori sa stiu daca se poate,referitor la concursul inocentiu macareanu,daca in urma trimiterii eseului pe adresa dvs de mail vor fi selectati cei care vor participa la proba scrisa si apoi ,in urma probei scrise,cei care vor participa la proba orala?as doroi sa stiu daca se poate si in ce constqa proba orala si cea scrisa.je vous remercie en avance!

  98. simona dit :

    si odata cu eseul care trebuie trimis pe adresa dvs de mail,trebuie sa va trimitem si informatii referitoare la noi,participanti?

  99. sorina danaila dit :

    Sigur, odata cu textul veti trimite informatiile necesare identificarii dvs: nume, varsta, scoala de provenienta, profesorul coordonator. Textul nu trebuie sa depaseasca 300 de cuvinte.

  100. simona dit :

    buna ziua,mai am o intrebare:ce documente sunt necesare pt inscrierea la delf?

  101. Elena dit :

    Mie nu mi s-a cerut niciun document.

  102. simona dit :

    mda..mam inscris deja si nu mi-a trebuit decat buletinul..;D

  103. Elena dit :

    multa bafta! :)

  104. simona dit :

    multumesc..:)tu ai dat deja delful…?sau te gandesti sa-l dai?

  105. Elena dit :

    L-am dat pe 20 februarie – B2 si chiar astazi am aflat ca l-am luat :D

  106. simona dit :

    ooo..bravo bravo..felicitari !!:)….esti in clasa a11a..?

  107. simona dit :

    a fost greu?,,stiu ca b2 este destul de greu adica..e diferenta mare intre b1 si b2…

  108. Elena dit :

    Mersi :) Nu, sunt in clasa a XII-a, la profil mate-info.
    Nu a fost greu, mi s-a parut putin mai dificil la proba de intelegere orala. Pragatirea a constat in lucrarea unor teste asemanatoare cu cele de la Delf, din cartea Examenele Delf Dalf nivelurile A si B – coord. Sorina Danaila), care are si CD.
    Iar la proba orala, profesorii nu au fost foarte exigenti, si am vorbit cam 15 minute (structura de text argumentativ) despre o anumita tema. Tu ce vrei sa dai? B1 sau B2?

  109. simona dit :

    eu vreau sa dau b1…sunt in clasa a11a si vreau deocamdata b1 ca sa fiu sigura ca il iau..si apoi sa ma mai preg un pic si sa dau b2 in nov..cred..am inceput de mai demult sa ma pregatesc…sa lucrez si pt olimpiada..si profa de la clasa face preg intro zi,,o ora..pe sapt..si e oarecum util ceea ce face ea.
    dar la ce liceu esti?

  110. simona dit :

    dar in ceea ce priveste exprimarea orala..cum teai preg?..

  111. Elena dit :

    sunt din Ramnicu Sarat
    Pentru oral nu prea m-am pregatit acum, intr-a XII-a, dar am fost in fiecare an la olimpiada si cred ca m-a ajutat pregatirea individuala de pe parcursul liceului, pt olimpiade.
    Iar inainte de delf am vorbit cu niste fete din Franta, la microfon, pe site ul Livemocha…asa, pentru conversatie :D

  112. simona dit :

    aha..bravo tie ! eu sunt din iasi.si ai fost si anul asta la olimpiada?

  113. Elena dit :

    Nu, anul acesta nu am mai fost, judeteana se suprapunea oricum peste olimpiada de matematica :)

  114. simona dit :

    aha…eu am fost anul asta.trebuia sa ma fi dus si anu trecut dar se suprapunea cu cea de bio..si am ales bio desi dupa mia parut rau ca nam ales franc…:D

  115. Anita dit :

    Buna ziua! Sunt studenta la Farmacie anul 2. Si m-ar interesa sa dau Delful. As dori daca se poate un test de simulare sa vad la ce nivel sunt. De asemenea as dori sa stiu anul acesta cand se tine examenul si unde (eu sunt din Arad dar facultatea o fac la TG Mures)
    Adresa mea este szel_anita@yahoo.com

    Multumesc anticipat!

  116. sorina danaila dit :

    Ce nivel al Delf-ului doriti sa dati? B1, B2? Pentru studenti, deci Delf tout public, sesiunea este in mai (8 mai, cred). Dvs ati putea-o da la Cluj, probabil, cel mai aproape de dvs.

  117. sorina danaila dit :

    Am uitat sa precizez, sesiunea din mai se da la CCF din marile orase.

  118. Anita dit :

    As dori B2. Am inteles cu acest nivel am sanse chiar si la un interviu de angajare. sau ajunge chiar si B1? SI mai tarziu de 8 mai nu se mai tine? Sau ati putea va rog frumos sa mi trimiteti un test prin care sa mi verific nivelul de cunostiinte?
    pe de alta parte…. ce carti mi ati putea propune sau ce tematica as avea nevoie pt o pregatire corespunzatoare?

    Va multumesc!

  119. Alexandra dit :

    Buna seara!As dori si eu daca se poate un test de simulare pe mail.
    E-mail:serena.ski11@yahoo.com
    Va multumesc anticipat.

  120. Adina dit :

    Buna ziua
    As dori sa stiu de la ce ora va incepe, la liceul Eminescu, examenul de delf b2 din 10 aprilie 2011?
    Multumesc

  121. sorina danaila dit :

    La 8h30, dar sa stiti ca aveti si pe convocari scris absolut totul. Nu trebuie decat sa cititi documentele care vi se dau. Nu e chiar asa de greu…

  122. Baltatu Anda dit :

    Imi puteti spune va rog cam pe la cat se termina duminica delful?adica si scrisul si oralul?Imi cer scuze de deranj.

  123. sorina danaila dit :

    Depinde cum sunteti programata, ultimul candidat dintr-o comisie termina in jur de ora 18.

  124. simona dit :

    buna ziua,imi puteti spune va rog.cand apar rezultatele d e la delf?

    ?

  125. madalina dit :

    buna seara.imi puteti spune si mie cand si unde se afiseaza rezultatele de la delf,sesiunea din 9 aprilie b1? va multumesc

  126. sorina danaila dit :

    Se vor afisa, probabil pe la jumatatea lui mai, inceputul lui iunie, pe situl CCF Iasi, la care avem si noi link…

  127. Moja Madalina dit :

    Buna ziua,

    Sunt eleva la o clasa de biling engleza si vreau sa stiu daca se echivaleaza diploma mea de DELF B1 cu Bac-ul.Adica da,stiu ca se echivaleaza dar nu si cu nivelul B2.Nu cred ca se compara DELF-ul cu Bac-ul…

  128. ignat iozefina dit :

    Buna ziua. As dori si eu daca se poate un test de verificare a nivelului on line.Adresa mea de mail este ioze22as@yahoo.com. Am terminat facultatea, nu sunt eleva. Eu as spune ca sunt intre B2 si C1 dar nu sunt sigura si as vrea sa stiu exact unde ma incadrez. Si daca se poate sa-mi spuneti cat ma costa o simulare pentru fiecare dintre cele doua nivele. Va multumesc.

  129. sorina danaila dit :

    Daca sunteti dispusa sa faceti un curs de simulare, atunci nu are rost sa mai dati testul on line, care oricum nu verifica decat superficial limba. Daca va estimati intre nivelul B2 si C1, si daca vreti simulari in acest sens, atunci e preferabil sa veniti la colegiu, sa vedem exact despre ce nivel este vorba, si atunci sa hotaram impreuna pentru ce anume este mai bine sa facem: ori simulare pentru B2, ori pentru C1. Simularea B2 este 89 euro 18 ore – C1 este 121 euro 24 ore. Daca va intereseaza, va asteptam la Colegiu, cabinetul de franceza, in fiecare zi, intre ora 9 si 12.

  130. diana dit :

    Buna ziua!
    As avea o intrebare daca ma puteti ajuta. Am auzit ca sunt facultati unde daca ai DELF-ul primesti sutimi in plus la media de admitere. E adevarat? Si e valabil la B1, B2?

  131. simona dit :

    Buna ziua,imi cer scuze ca repet intrebarea Dianei dar m-a interesat destul de mult ceea ce a zis ea..este adevarat?si se aplica si in cazul medicinei?am auzit ca,pt bursel;e erasmus-socrates..un atestat de limba conteaza.

  132. diana dit :

    Simona si pe mine tot pt medicina ma intereseaza. Defapt pt farmacie mai exact. Daca afli ceva din alta parte spune te rog ca poate ne va ajuta si pe noi:) Eu auzisem caz concret undeva la o facutltate din Cluj pt ceva din domeniul economic.

  133. Sabina dit :

    Cand se vor afisa rezultatele sesiunii delf b2 din 10 aprilie ? Va multumesc anticipat.

  134. simona dit :

    diana,esti in clasa a12a?..eu sunt in cl a11a dar am inceput demult sa caut pe net informatii ,sa ma documentez cu privire la medicina si bursele care s e dau acolo.Ce stiu exact este ca pentru admitere la medicina ,in iasi,(aici vreau sa dau eu la anul)se ia in considerare examenul de admitere,media din liceu si media DE LA bac.DAR am citit pe site-ul umf-ului..ca atunci cand vrei sa pleci,undeva in strainatate pt practica de vara sau printr-un program de mobilitate cum sunt bursele erasmus ,un atestat de limba este chiar util.in vederea calcularii punctajului.daca nu il ai ,am inteles(de pe niste forumuri pe care le-am citit),ca poti sustine un examen de limba in fata unei comisii din facultatea respc.Asta este ceea ce stiu eu momentan,poate mai aflam altceva..dar referitor la cazul despre care ai auzit tu,atestatul de limba a ajutat-o pe persoana respectiva la admiterea in facultate?

  135. diana dit :

    simona si eu sunt tot in clasa a 11-a, dar si eu vreau sa ma informez pt anul urmator. Aa fata e acum in clasa a 12-a si mi-a spus ca a citit pe site la facultatea respectiva chestia asta. Nu mai retin exact dar o sa o intreb mai multe cand ma intalnesc cu ea. Si ea a dat acum in aprilie DELF-ul si la facultatea unde vrea sa mearga a spus ca asta scria si era bucuroasa. Cand aflu mai multe detalii postez aici.
    Ce am mai aflat iarasi, am trimis un mail la una din adresele de contact de la facultatea care ma intereseaza si am intrebat chestia asta insa ei mi-au spus ca la ei nu e valabil asa ceva. Astazi am primit raspunsul la mail. Facultarea la care ma refer e UMF-ul din Tg Mures.

  136. simona dit :

    aha..si ai dat delful?sau il ai deja dat?

  137. diana dit :

    l-am dat si eu odata cu ea acum in aprilie :) tu?

  138. simona dit :

    aham..si eu l-am dat acum in aprilie..B1

  139. simona dit :

    si cand apar rezultatele la voi?Eu am inteles ca la noi apar de abia pe la mij lunii mai sau chiar inceputul lunii iunie

  140. diana dit :

    pai noua ni s-a spus ca incepand cu 1 iunie ne putem uita la rezultate…apai nu stiu sincer daca se respecta data. Dar undeva in jur de 1 iunie cred, sfarsitul lui mai inceputul lui iunie.

  141. simona dit :

    ahamm..

  142. simona dit :

    si ai dat b2?

  143. diana dit :

    tot B1 am dat si eu :) sa speram ca va fi bine.

  144. simona dit :

    da…

  145. simona dit :

    buna ziua!Imi puteti spune va rog.peste cat timp vor aparea rezultatele de la delf?
    multumesc!

  146. Flavia dit :

    Bună ziua!

    Am obţinut diploma Delf A2, în aprilie 2010 şi acum, fiind în clasa a 12a, aş dori să ştiu dacă e adevărat, că voi primi 0,10 (zece sutimi) la media de intrare la facultate. Aşa ni s-a spus anul trecut..

    Mulţumesc frumos!

  147. simona dit :

    flavia,tu te-ai referit la o facultate anume sau chestia asta se aplica pt toate facultatile?te intreb pt ca eu sunt din iasi si nu am auzit ca aici sa fie adevarat lucrul asta..

  148. Flavia dit :

    Nouă, celor din Cluj, ni s-a spus aşa, general.. « la media de intrare la facultate », şi asta ar însemna că la toate. Sper că a rămas valabil..

  149. simona dit :

    Buna ziua!imi cer scuze ca repet intrebarea dar vad ca nimeni nu mi-a raspuns.stie cineva cam cat dureza pana cand apar rezultatele de la delf ,sesiunea din aprilie 2011?

  150. Constantin Andreea dit :

    Buna ziua !Mi-as dori extrem de mult sa dau delf-ul,si as dori si eu un test diagnostic, in care sa vad la ce nivel ma aflu,asta in caz de se poate ..Mentionez ca adresa mea de mail este andeeef@yahoo.com .Multumesc anticipat !

  151. diana dit :

    Au aparut rezultateleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!

    O intrebare, nu putem sti ce punctaj am avut?

  152. madalina dit :

    am o intrebare, daca s-au afisat rezultatele si am luat examenul, as putea primi acum o diploma sau un atestat? din cate am inteles, pentru ar echivala competenta la limba straina,diplomele la orice examen de limba se pot duce la secretariat cel tarziu cu 3 zile inainte de proba.deci as avea o sansa sa nu dau bacu.asadar as putea primi ceva ce ar echivala cu dilpoma delf?
    va multumesc

  153. Adelina dit :

    Sunt postate pe Internet rezultatele de la DELF, sesiunea aprilie 2011? Daca da, unde?

  154. sorina danaila dit :

    Accesati linkul CCF si veti vedea daca ati reusit. Cei care nu apar in lista, nu au luat exam. Atestatele intermediare(care contin si notele) vor veni in doua saptamani maximum. Aceasta sesiune din aprilie nu echivaleaza bacul, dupa cate stiu eu. Doar daca secretariatele dvs. au alte reguli…

  155. sorina danaila dit :

    Da, B2 conteaza pentru toate bursele si plecarile in tarile francofone. Nu mai aveti nevoie sa dati examenul local… In rest, nu stiu daca la facultati aceasta diploma aduce puncte in plus. Intrebati autonomia universitara…

  156. madalina dit :

    stiu asta de la o colega care nu a reusit sa aduca la timp copia dupa diploma cambridge si i-a zis la secretariat ca o poate aduce cel tarziu inainte cu 3 zile de examen,adica undeva pe 17 iunie.poate ca la petru rares sunt alte reguli,nu stiu.si cum as putea afla cand sosesc acele atestate, pentru ca sunt din suceava si as dori sa vin cat mai devreme sa il iau ca sa pot duce o copie la secretariat.chiar as vrea sa scap de competenta:-< va multumesc pentru raspuns

  157. sorina danaila dit :

    Imediat ce imi vor intra in posesie (caci de la mine le veti ridica), va anunt pe acest blog

  158. ileana dit :

    imi puteti spune va rog cand apar rezultatele din aprilie 2011 la delf a2.eu lam dat la vasile lucaciu din baia mare:*

  159. madalina dit :

    multumesc mult…voi urmari blogul.o seara placuta

  160. madalina dit :

    .

  161. Diana dit :

    stiti cumva daca au aparut/ cand apar rezultatele de la sesiunea din aprilie 2011, din bucuresti?? multumesc

  162. Andreea dit :

    unde dam sa le vedem pe cele din craiova…multumesc

  163. Delia dit :

    am dat examenul la Colegiul Unirea din Brasov,sesiunea aprilie 2011. Va rog sa-mi spuneti unde se afiseaza rezultatele (sunt din SB) . Multumesc!

  164. radu dit :

    Buna ziua!
    As dori sa va intreb cand se afiseaza rezultatele examenului din aprilie, A2, fiica mea e in clasa a VII-a. In cazul in care a trecut examenul as dori sa stiu cand poate intra in posesia certificatului deoarece urmeaza sa o inscriu la o scoala in Franta, si mi-ar fi necesar cat mai curand, la dosar.
    Multumesc!

  165. sorina danaila dit :

    Tuturor celor care au scris pe acest blog, le spun ca rezultatele se afiseaza, in principiu, pe siteurile CCF-urilor din tara – IFB Bucuresti, CCF Timisoara, Cluj si Iasi. Nu stiu daca liceele centre de examen au si ele linkuri catre acceste institutii, dar acolo le gasiti sigur, de la a1 pana la b2. Certificatele vor veni probabil in doua saptamani maximum, trebuie sa intrebati la liceele unde ati dat examenele, caci numai de acolo el puteti ridica. S-ar putea ca anumite licee sa le aiba deja.

  166. sorina danaila dit :

    Cat despre Iasi, cand atestatele imi vor parveni, va voi instiinta pe acest blog, dupa care puteti veni sa le ridicati la mine, direct, Sorina Danaila – CN Mihai Eminescu…

  167. Radu dit :

    Va multumesc pentru informatii. Fiica mea a sustinut testul la colegiul dvs. la Iasi si azi a fost anuntata la scoala ca l-a luat. (A2)
    Ideea e ca acest certificat imi este necesar cat mai repede intrucat urmeaza sa o inscriu la scoala in Franta si deja suntem in intarziere.
    Multumesc, astept sa comunicati pe blog data cand le putem ridica de la dvs.
    Cu stima,
    Radu C

  168. sorina danaila dit :

    Maine voi intra in posesia atestatelor, puteti veni, deci, intre 10 si 13, mai devreme nu le am, mai tarziu nu mai sunt…

  169. simona dit :

    Buna ziua.de saptamana viitoare atestatele cu punctajele de la fiecare proba se pot ridica de la dvs?

  170. simona dit :

    Imi puteti spune,va rog,cand sosesc adeverintele cu punctajele de la fiecare proba?eu am inteles ca vor veni in 2 sapt.dar as vrea sa-mi confirmati daca e asa sau nu.Multumesc!

  171. Andreea dit :

    buna ziua …pentru cei care nu au luat examenul de delf mai vine punctajul la probe? multumesc

  172. Steffy dit :

    atestatele si diplomele se pot ridica si in septembrie?

  173. Anda dit :

    Au ajuns cumva atestatele intermediare?

  174. ileana dit :

    scuzatima ca va deranjez dar va rog sa ma ajutati.am dat delf a2 am luat 73 de puncte(cam putin pt ca mam emotionat si am cam dato in bara) eu lam dat la colegiul national vasile lucaciu din baia mare.as vrea sa va cer parerea in special doamnei profesoare sorina danaila ce carte ar fi buna pt pregatirea delf b1.eu as vrea sa studiez in franta si as avea nevoie si de b2 dar inainte ma cam sperie b1 pt ca am auzit ca e mult mai greu fata de a2.eu sunt in clasa a 10 la colegiul national dragos voda din sighetu marmatiei si am o medie buna 9,72.as dori sa aflu si ce facultati din franta care au si profil psihologie accepta b1.astept raspuns,o zi frumoasa tuturor:*id meu iylenutza@yahoo.com

  175. lll dit :

    Stiti cumva cand apar rezultatele din aprilie 2011? Mentionez ca am dat examenul la Ploiesti.

  176. jojuk dit :

    buna ziua. acum am terminat clasa a XI-a si as dori sa dau DELF B1 in toamna. Nu stiu daca imi ajunge timpul sa pot sa invat si daca o sa reusesc. As mai dori sa merg la facultate in Franta si as vrea sa stiu daca ajunge B1 sau trebuie B2 sau DALF. Va rog lamuriti-ma si pe mine

  177. simona dit :

    Lll,sa stii ca rezultatele au fost afisate deja pe site-ul centrului cultural francez.www.ccfiasi.ro,nu stiu daca sunt si cele din Ploiesti dar poti verifica

  178. Anda dit :

    Se stie ceva legat de atestatele intermediare?:)

  179. Bianca dit :

    Buna, trec clasa a 11’a si am si eu o mica problema…as vrea sa dau Delf-ul si nivelul B2, este atat de greu? si as dori foarte mult daca se poate sa primesc si eu acel examen pe mail :) . Si inca o mica intrebare ce punctaj minim trebuie sa am pentru a lua examenul? As vrea foarte mult sa-mi raspundeti la intrebare si sa primesc acel test. Va multumesc frumos .
    Adresa : alexandrabianca94@yahoo.com

  180. razvan dit :

    Stiti cand apar rezultatele din aprilie 2011? am dat examenul la Timisoara.

  181. razvan dit :

    Cand m-am inscris la examen mi s-a spus ca rezultatele se vor afisa la inceputul lui mai,acum este mijlocul lunii iulie si nu am aflat nimic.Cat trebuie sa mai astept?

  182. simona dit :

    rezultatele s-au afisat demult pe site-ul centrului cultural francez

  183. razvan dit :

    Pe site-ul centrului cultural francez din Timisoara nu am gasit nici un rezultat iar pe cel din Iasi sunt cele de la Iasi si Galati.Dati-mi va rog o adresa sigura.

  184. Spuneti-mi si mie cum ma pot inscrie la DELF sesiunea din toamna de la Pitesti. Multumesc.

  185. Andreea G dit :

    As dori sa stiu si eu unde se fac inscrierile pentru B2 de la Pitesti.Cand incep inscrierile si pana cand se fac. Daca stiti numere de contact de la scoala sau inspectorat sau un site. Eu sunt din Craiova si nu stiu nimic despre organizare si nici cei de la scoala nu sunt informati. Va multumesc anticipat.

  186. sorina danaila dit :

    Draga Razvan,

    Rezultatele ar fi trebuit afisagte pe siteul CCF Timisoara… iar diplomele intermediare ar trebui deja sa le poti ridica de la liceul unde ai dat examenul, la profesorul responsabil de centrul de examen. Sigur…

  187. Iulia dit :

    Buna ziua. As dori si eu daca se poate un test de verificare a nivelului on line.Adresa mea de mail este liutza_84@yahoo.co.uk
    Multumesc anticipat!

  188. Anca dit :

    Bună ziua!

    Trec clasa a 12-a şi aş dori să ştiu şi eu mai multe detalii despre proba de comprehension orale din cadrul DELF B2. Spre exemplu, cum se desfăşoară? Fiecare candidat primeşte individual o pereche de căşti sau toţi ascultă materialul la laptop/pc/CD player? Întreb pentru că în acest ultim caz, ştiu – din experienţă proprie – că se obişnuieşte ca aparatele respective să aibă volumul dat foarte tare şi asta afectează destul de mult calitatea sunetului, făcând documentele mai greu de înţeles. Aceeaşi metodă de ascultare este practicată în toate centrele de examen? Şi încă ceva: dacă voi da examenul în sesiunea din noiembrie, va fi posibil să-mi echivalez proba de competenţe lingvistice din cadrul BAC-ului?

  189. diana dit :

    @Anca la proba de comprehension orale sunt mai multi candidati intr-o sala, nu stiu sincer cam cati, in jur de 20, si materialul este pus in fata clasei la un casetofon/laptop/pc, iar materialul este pregatit in asa fel incat nu trebuie sa umble nimeni la el. Din momentu in care a pornit tine materialul cat tine, apoi este inregistrata o pauza de cate secunde sunt necesare la nivelul respectiv pentru completarea raspunsurilor, dupa care urmeaza a doua ascultare a materialului si apoi iarasi pauza inregistrata. Si din cate stiu eu, da, daca il dai in noiembrie atunci pana la bac o sa afli si rezultatele si cred ca vei avea si atestatul acela insa nu stiu daca diplomele vor fi pana atunci. Sa vedem raspunsul cuiva mai informat.

  190. Anca dit :

    Mulţumesc pentru răspunsuri, Diana! Tu ai dat examenul? Cum ţi s-a părut? Sincer, pe mine proba aceasta de compréhension orale mă sperie cel mai tare. Acasă, într-adevăr, obţin 20+/25, însă acolo mi-e puţin teamă: vor fi şi emoţiile, iar dacă la aceasta se adaugă o calitate a sunetului care lasă de dorit, nu cred că rezultatul va fi prea satisfăcător.

  191. diana dit :

    Eu am dat B1 in aprilie anul acesta, dar probele sunt aceleasi, sunt la fel, numai nivelul de dificultate difera. Nu mi s-a parut foarte greu insa la compréhension orale ce nu mi-a placut mie a fost ca nu mi-a prea ajuns timpul si aveam impresia ca trece mai repede decat trecea defapt. Si nici nu eram in prima banca sa fiu aproape de casetofon si ma chinuiam oarecum sa inteleg. In rest, probele au fost destul de ok zic eu. Emotiile cred ca exista la fiecare intr-o oarecare masura insa incearca sa treci peste ele. Si eu am avut foarte mari emotii sincer sa iti spun insa pana la urma m-am descurcat cumva. Multa bafta daca il dai!!

  192. Care sunt perioadele pentru Delf la Iasi?

  193. simona dit :

    Buna ziua!Imi puteti spune va rog cand sosesc diplomele de la sesiunea delf din aprilie,de anul acesta?Multumesc!

  194. Andreea dit :

    am cartea dumneavoastra Examenele Delf / Dalf nivelurile A si B insa am pierdut cd-ul. As dori sa dau acum in noiembrie delf-ul si as avea nevoie de un cd nou ca sa mai lucrez cu ajutorul cartii pe comprehension orale. Stiti cumva daca pot cumpara un cd separat?

  195. simona dit :

    andreea,si eu vreau sa dau B2 acum in noiembrie si intentionez sa-mi iau cartea despre care ai vb tu.Vroiam sa te intreb cam cat de folositoare ti se pare ca este?vreau sa spun daca te-a ajutat in preg pt delf ?

  196. Andreea dit :

    Aceasta carte contine nivelurile A si B..daca vrei sa dai B2 iti recomand sa imprumuti cartea de la biblioteca si sa iti tragi la xerox partea cu B2 din carte..iesi mult mai ieftin..nu are rost sa platesti o multime de bani..iar in ceea ce priveste CD-ul..poate poti face rost de el de pe undeva..testele sunt folositoare..m-au ajutat sa imi fac o idee despre ceea ce vom da si cam ce dificultate se cere.

  197. Mihaela dit :

    Buna ziua. sunt eleva in clasa a12a , am deja B1 si sunt la o clasa de intensiv franceza. as vrea sa stiu daca B1( la clasa mea) echivaleaza bacul sau nu ?

  198. Ina dit :

    Buna seara,

    As dori si eu daca se poate un test de simulare pe e-mail pt DELF.
    inna_rachel93@yahoo.com

    Multumesc.

  199. Steffy dit :

    Imi puteti spune va rog cand ajung diplomele de Delf B1 sesiunea aprilie la dumneavoastra?

  200. simona dit :

    steffy,din cate stiu eu diplomele au ajuns deja.Si eu am dat delful in sesiunea din aprilie si cineva mia spus ca sunt venite asa ca o poti lua de la scoala

  201. cez dit :

    Imi poate confirma cineva daca au sosit diplomele de la sesiunea din aprilie 2011, la nivelul B2?

  202. sorinadanaila dit :

    Diplomele de DELF scolaire din aprilie 2011 au sosit de o saptamana. Va asteptam sa le ridicati, personal, cu cartea de identitate.

  203. cez dit :

    Exista un program anume in intervalul caruia trebuie ridicate diplomele? (in timpul saptamanii si in weekend?)

  204. Buna ziua,

    Sunt eleva in cls 12 a si doresc sa dau delf b2 in noiembrie la Bucuresti. Am gasit zile diferite in care urmeaza sa se sustina examenul si as vrea sa stiu exact data; eu gasisem 13 sau 14 noiembrie –

  205. Laura dit :

    Buna seara! As dori si eu,daca se poate,simularea testului DELF… Sunt clasa a11a si as dori sa dau acest examen!

    Adresa mea de email este: Illegal_flower_4u@yahoo.com

    Va multumesc anticipat!

    P.S= cum vi s-a parut DELF-ul?este greu nivelul B2?ce calificativ trebuie sa iei pentru a se echivala la bac?

  206. simona dit :

    Laura ,eu stiu ca pentru a-ti echivala bac-ul trebuie sa ai minim B1

  207. Laura dit :

    Aa..si pentru a lua B2 trebuie sa dau un examen delf special pentru B2? sau examenul este notat cu B1 sau B2? stiu ca pot mai mult decat B1 dar nu stiu nici cat de greu este B2…tocmai de aceea mi-e putin teama! Multumesc frumos

  208. simona dit :

    pai,daca vrei sa dai B2 te inscrii la b2,nu e ca la bac ,la competente.Eu de ex am dat B1 si vreau sa dau si b2 ,chiar daca acesta din urma mi se pare mai dificil,poate destul de dificil..dar naa..doamne ajuta”

  209. Andra dit :

    Buna seara ! Ma numesc Andra, si sunt eleva in clasa a 11-a, la CNILC Ploiesti, profil matematica-informatica. Am decis sa sustin si eu examenul Delf B1 sau B2, deoarece o sa plec oricum dupa terminarea liceului, intr-o tara francofona, pentru a studia acolo. Am citit pe internet, ca exista anumite cursuri speciale, la Alianta Franceza, urmand sa ma inscriu zilele acestea. As dori si eu , daca se poate, un test diagnostic , astfel sa pot decide care nivel il voi da. Va multumesc !

  210. Andra dit :

    Adresa mea de e-mail este : andutzyk_a@yahoo.com Multumesc !

  211. Denisa dit :

    Buna seara! Ma numesc Denisa, si sunt eleva in clasa a 12-a. Am decis sa sustin examenul Delf B2, insa nu stiu prea multe informatii in legatura cu centrele de examinare si datele la care se sustin probele. Ati putea sa ma ajutati cu cateva detalii?
    Va multumesc anticipat!

  212. Mihaela dit :

    buna fetelor! eu sunt clasa a12a si am deja B1 care nu ma ajuta cu absolut nimic , nici macar nu imi echivaleaza bac-ul pentru ca sunt la o clasa bilingv franceza si de aceea, pentru echivalarea bac-ului am nevoie de B2. asa ca sa stiti. si B2 te ajuta in strainatate, insa nu e ceva sigur. la noi in Romania nicio diploma nu te ajuta deoarece daca vrei sa te duci la o facultate sa studiezi mai departe franceza , vei fi nevoit/a sa dai un examen de admitere.

  213. madalina dit :

    buna ziua.am inteles ca au venit diplomele.dar nu stiu cand as putea sa vin dupa ele.si mai am o intrebare,am o fosta colega de clasa cu care am dat examenul in aprilie si ea este plecata la bucuresti la facultate.m`a rugat sa ii iau si ei diploma cand o sa ma duc dupa a mea,dar am vazut ca diplomele se ridica pe baza buletinului.deci nu as putea lua si diploma colegei mele?va multumesc

  214. claudiu dit :

    daca sunt la profil mate info si am luat b1 echivaleaza examenul de bacalaureat???imi puteti spune si mie sa rog frumos.

  215. claudiu dit :

    si examenul il poti pica chiar daca este platit

  216. Mihaela dit :

    echivaleaza.

  217. claudiu dit :

    mersi frumos pentru raspuns.

  218. claudiu dit :

    salut Mihaela sti din sursa sigura acest lucru???

  219. Mihaela dit :

    da. si eu am B1 insa nu imi echivaleaza pentru ca sunt la o clasa de bilingv franceza. si de aceea am nevoie de B2 neaparat. B1 echivaleaza bacul pentru cei care nu au 5/ 6 ore pe saptmana de franceza, adica cei care nu sunt la bilingv.:D

  220. claudiu dit :

    ca vreau doar sa fiu sigur de acest lucru deoarece unii prieteni mi au spus ca am nevoie de b2 pentru a nu mai da examenul de bac

  221. claudiu dit :

    eu am 2 ore pe saptamana de franceza inseamna ca B1 echivaleaza examenul de bac pentru situatia mea .multumesc pentu informatie ;)

  222. Mihaela dit :

    deci e sigur stai linistit. si la mine mai exista o sansa, deoarece acum depinde de politica scolii :) anul trecut cei care erau la clasa de bilingv franceza b1 le-a fost folositor pentru ca le-a echivalat bacul. si in in caz ca vrei sa fii sigur sigur du-te la Alianta Franceza din orasul tau sau suna si o sa iti spuna sigur, adica ceea ce ti-am zis eu.( nu ai pentru ce)

  223. Ilas Maria dit :

    Sunt din Suceava ,studenta la o facultate de Litere (insa la id ) si vreau sa dau Delf-ul,insa nu stiu unde sa ma inscriu.Va rog sa ma ajutati !

  224. claudiu dit :

    salut Mihaela in ce oras ai dat Delf?,lasa-mi un id de mess sau adresa de facebook daca ai sa mai pot discuta cu tine bineinteles daca vrei :D

  225. claudiu dit :

    buna.stie cineva cand va avea loc sesiunea din anul 2012 in vacanta de vara?

  226. soni dit :

    la cretai universite du paris se poate studia cu b2?

  227. Larisa Barbu dit :

    Buna ziua! Am gasit site-ul acesta din disperare de informatii. Eu dau Delf-ul, B2 , saptamana viitoare si in orasul meu e prima data cand se da. In consecinta, este o lipsa de informatii grava: nu se stiu structuri de subiecte, subiecte posibile pentru production ecrit s.a.m.d. Ma puteti ajuta, va rog frumos, cu niste tips-uri? O programa orientativa si eventual niste exemple de subiecte? V-as fi recunoscatoare. Multumesc!
    Larisa B.

  228. simona dit :

    larisa,pe site-ul http://www.ccfiasi.ro la tests et diplomes gasesti cate un model de subiect pt fiecare nivel,asta asa ca sa-ti faci o idee despre cum va fi examenul

  229. ciprian dit :

    se mai poate da delf-ul in 2012?si daca da ,cand ?

  230. Bogdan Flavius dit :

    Buna ziua,am si eu o intrebare,eu am dat DELF B2 in sesiunea din noiembrie 2011 si as dori sa stiu in caz ca il iau daca ma ajuta la admiterea bacului de franceza?Sunt in clasa a 12-a.Multumesc anticipat.

  231. diana dit :

    @Bogdan Flavius da, te ajuta. Nivelul B2 iti echivaleaza BAC-ul.

  232. Popo Laura Ioana dit :

    Buna -Ziua!
    Va rog frumos…ati putea sa-mi spuneti cand apar rezultatele la delf A2 pentru cei ce au dat in noiembrie 2011 la Iasi?
    Multumesc mult!

  233. Georgiana dit :

    Buna ziua!
    Sunt in clasa a 12 si as dori sa dau examenul DELF B1 ca sa fie valabil si la Bac in ce luna ar trebi sa-l dau? Va rog frumos imi puteti trimite o simulare pe adresa de email? : georgy_mary93@yahoo.com…Examenul DELF nivelul B2 este mai greu la facultate decat in liceu?? Domnii profesori ma sfatuiau sa-l dau acum cat mai sunt eleva, deoarece dupa liceu creste dificultatea examenului pentru acelasi nivel (eu as dori B2). Va multumesc anticipat!

  234. Ancka dit :

    Eu sunt in clasa a 11-a, profil stiintele naturii si vreau sa dau DELF B2 anul acesta deoarece subiectele pt. B1 mi se par usoare. Nivelul B2 prezinta un grad de dificultate mult mai ridicat, de aceea ma gandesc si la punctajul cu care voi lua examenul. Pentru facultatile din tarile francofone este foarte important punctajul ? Sau e suficienta doar diploma care atesta trecerea examenului ?
    Imi puteti trimite, va rog frumos, o simulare pe mail pt nivelul B2 ? Va multumesc anticipat. ancka_2010@yahoo.de

  235. andreea dit :

    Buna..ma numesc andreea si sunt eleva la liceul teoretic Ion luca din vatra dornei ,clasa a 10a,si as dori si eu o simulare pe mail ptr nivelul B2.Multumesc!..pe adresa de e,mail zurlly_girl@yahoo.com

  236. Gabriela Tomescu dit :

    Buna ziua, as avea si eu rugamintea, daca se poate, sa-mi trimiteti si mie pe adresa mea de e-mali: gabitom_ro@yahoo.com o simulare pt. Delf tout public, va multumesc. M-ar interesa nivelul minim acceptat pentru a lucra in Franta, probabil B1.

  237. Cristina M dit :

    Buna ziua. Am vzut ca multa lume cere teste de simulare pentru DELF. Ati putea sa-mi trimiteti si mie va rog un B2 ? Multumesc.

  238. Emima dit :

    Salut! Am si eu o mica mare intrebare.Aveti idee pe ce data e sesiunea din aprilie? Multumesc.

  239. SERDIN GABRIELA dit :

    Buna seara !As avea si eu nevoie de un model pentru examenul delf pe adresa gabybratosin@yahoo.com. Va multumesc!

  240. darsenia dit :

    Buna ziua! As vrea sa stiu unde se tine anul acesta examenul la delf in cluj?mai exact locatia.Va multumesc! pop_darsenia@yahoo.com

  241. ale dit :

    buna seara,

    Credeti ca ati putea sa-mi trimiteti si mie niste modele de teste delf nivelul b2;intentionez sa-l sustin in februarie si avea mare nevoie.Va multumesc! alexandra_cute9327@yahoo.com

  242. Monique dit :

    Bonsoir!
    Ce punctaj trebuie sa obtii pentru a promova examenul? nivelul B1
    A-ti putea , va rog frumos, sa imi trimiteti si mie niste modele de teste pentru B1 pe mail?
    Multumesc!

  243. Andrada Sahlean dit :

    Pentru a trece examenul DELF trebuie sa ai 5 puncte din 25 la fiecare proba si un total de 50 puncte(din 100)!Eu am acum pe 11 februarie DELF B2!L-am dat anul trecut pe cel de B1!Daca vrei variante si teste sau daca te pot ajuta cu informatii despre acest examen cu mare drag!

  244. Georgiana dit :

    Buna, Andrada Sahlean te rog si eu frumos daca poti sa-mi trimiti urgent variante sau teste pentru examenul DELF B1, adresa mea georgy_mary93@yahoo.com. Iti multumesc frumos anticipat.

  245. Monique dit :

    Buna! da, as vrea sa imi trimiti si mie variante pe adresa pimkye_mony08@yahoo.com

  246. kiminushi dit :

    buna ziua. Imi puteti spune va rog cand vin rezultatele examenului delf, sesiunea din noiembrie 2011?

  247. Cristina M dit :

    Pentru Darsenia : dupa ce te inscrii pentru examenul de DELF ti se va trimite un e-mail cu toate datele : locatie, ora, etc. De acolo vei afla sigur unde se tine.

  248. Cristina M dit :

    Imi puteti trimite si mie un model de examen DELF B2, va rog? Pe adresa : micancristina@yahoo.com

  249. vreau sa dau A1 unde pot gasi subiecte asemanatoare

  250. allaboutem13 dit :

    Buna ziua. Am vzut ca multa lume cere teste de simulare pentru DELF. Ati putea sa-mi trimiteti si mie va rog o simulare pt B1 si una pt B2( mail :ramon.blackangel13@yahoo.com)? Dau examenul in mai si vreau sa stiu daca sunt pregatita..sunt clasa a 10a la CnILC din ploiesti la Mate-INfo Bilingv-Franceza Multumesc.

  251. Cerasela dit :

    Buna ziua. As dori daca se poate sa imi trimiteti si mie un model de test diagnostic pe adresa de mail, pentru a putea sa apreciez daca mai trebuie sau nu sa ma pregatesc pentru examenul DELF B1. Mentionez ca imi este folositor pentru examenul de BAC, daca aveti cumva si varianta Scolaire/Junior. Adresa mea de e-mail este: cerasela_bujor@yahoo.com. Si as vrea sa stiu si in ce perioada mai exact se va sustine examenul la Timisoara. Va multumesc mult. O saptamana frumoasa!

  252. Florina dit :

    Cand primim diplomele Delf B1, daca am sustinut examenul in luna aprilie a anului 2011 ? Stiu ca diplomele trebuiau sa ajunga in luna decembrie a aceluiasi an . Multumesc !

  253. sorina danaila dit :

    Sunt sosite demult, dragilor! Nu trebuie decat sa le ridicati!!!!!!!!

  254. Marie dit :

    Buna tututror! Va rog mult sa imi raspundeti la intrebarea : ca elev,pot sustine examenul Delf B2 in sesiunea din Aprilie? Mai exact,mai exista sesiunea aceasta? in anii anteriori exista. Multumesc frumos ! :)

  255. ana102 dit :

    Buna ziua!
    Voi sustine in luna aprilie examenul DELF si as dori si eu daca se poate un test de simulare pe e-mail (ana_the_queen10@yahoo.com). Oscilez intre B1 si B2. Si cei care au sustinut anul trecut acest test imi pot trimite si mie, daca vor, pe mail testul. Multumesc!

  256. Buna ziua !

    Va rog frumos mi-ati putea spune cand se sustine examenul DELF de nivell B2 la Insitutul Francez ? Cand este urmatoarea sesiune ? V-as ramane recunoscatoare daca mi-ati raspunde cat mai curand posibil.

    Cu stima,
    Cristiana Ursu.

  257. sorinadanaila dit :

    Daca sunteti elevi, atunci sesiunea specifica este pe 5 mai, la centrele de DELF Scolaire, ca, de exemplu, CN Mihai Eminescu din Iasi. Daca sunteti studenti sau lucrati, atunci sesiunea tout public a CCF este pe 22 aprilie. Deci, ca sa fie limpede pentru toata lumea – sesiune de DELF Scolaire (examen adaptat elevilor) nu se tine decat pe 5 mai, in centrele de DELF Scolaire. La CCF din toata tara, in 22 aprilie, puteti sa sustineti examenul si ca elevi, dar cu subiecte de tout public, adica de adulti. Poate ca ar fi bine sa asteptati pana pe 5 mai…

  258. Monique dit :

    Buna seara!
    Cand vin rezultatele sesiunii feburarie 2012?

  259. Andreea dit :

    Imi trimiteti, va rog, si mie un model de examen DELF B2?
    Adresa mea este: lady.crow@yahoo.com
    Multumesc anticipat!

  260. Andreea dit :

    Buna seara! Imi puteti spune, va rog frumos, daca au fost cazuri in care dupa primirea rezultatelor la delf, s-a facut contestatie, si punctajul s-a marit?

  261. Nistor Ciprian dit :

    Ati putea si mie va rog frumos sa imi trimiteti un model de subiect pentru B2 ? Multumesc anticipat.

  262. SARMASIU ANDREEA dit :

    Buna seara!

    Ma numesc Sarmasiu Andreea Maria si sunt eleva in clasa a XII-a la Liceul Teoretic Petru Maior-Ocna Mures-jud.Alba.
    M-am decis sa dau proba pt examenul DELF din sesiunea 5-6 mai ,optand pt B2.
    Imi puteti spune,va rog frumos,cu ce punctaj-nota se poate obtine?
    Ati putea sa-mi trimiteti un model de subiect pentru B2 pe adresa sarmasiua@yahoo.com(eu am gasit numai fisiere sonore pana in acest moment).

    Va multumesc anticipat!

  263. Andrei dit :

    Imi puteti spune in cat timp vor veni rezultatele la DELF scolaire ale sesiunii de acum din mai 2012 ?
    Multumesc anticipat!

  264. Daria dit :

    Buna seara,

    M-ar interesa sa stiu daca, printr-o minune, la pierderea Attestation`ului de Réussite (diploma originala vine doar in iunie), se poate elibera alt Attestation. Va multumesc anticipat!

  265. ioana dit :

    buna..as vrea sa stiu unde pot gasi subiectele si baremul pt delf b1 din mai 2012? :)

  266. stefan dit :

    buna ziua…sunt elev la col .nat. mihai eminescu iasi si am sustinut proba a1 in data de 5 mai ….cand se afiseaza rezultatele ???????

  267. ileana dit :

    buna ziua. am sustinut delf b1 in data de 5 mai 2012 si as dori sa stiu cand se afiseaza rezultatele…va multumesc!

  268. damian dit :

    cand vin rezultatele de la delf-ul din 06-mai-2012(A2)?multumesc.

  269. Diana dit :

    Cand apar rezultatele de la Delf,sesiunea mai 2012 pentru B2? Multumesc.

  270. Alexandra dit :

    unde se posteaza rezultatele ?

  271. Stefi dit :

    Si eu am sustinut B2 in sesiunea mai 2012.Cand si unde se afiseaza rezultatele?
    Astept un raspuns.

  272. sorinadanaila dit :

    Pentru recuperarea unui atestat intermediar pierdut, ar trebui sa va adresati Institutului Francez Iasi, doamnei Iolanda Vasiliu…

  273. Nicol3 dit :

    Buna ziua!Va rog sa imi spuneti cand se afiseaza rezultatele de la Delf sesiunea 05-06 mai 2012.Multumesc anticipat!

  274. Cristea Luminita dit :

    rezultatele pentru sesiunea mai apar in jur de 15 iunie. acum au postat pe siteul institutului francez rezultatele pentru sesiunea aprilie 2012.

  275. Buna ziua. As dori si eu un model pentru B2. Adresa mea de mail este emiliachirtoc@yahoo.com

  276. Sunt eleva in clasa a XI-a la Colegiul National « Al. Vlahuta », Ramnicu Sarat, Buzau si as dori sa dau examenul de DELF Scolaire B2 in toamna. Multumesc.

  277. cristina dit :

    buna ziua!
    as dori si eu un test de simulare pe mail pentru B2.
    adresa mea de mail este crys_just4u@yahoo.com .
    multumesc anticipat!

  278. cristina dit :

    sunt eleva in clasa a X a la LICEUL TEORETIC  »ION BARBU » PITESTIsi as vrea sa dau examenul pentru delf b2 in toamna.As vrea sa stiu cand este urmatoarea sesiune si daca pot sa dau examenul in pitesti.MULTUMESC!

  279. Romyna dit :

    stie cineva daca s’au afisat rezultatele de anul acesta la A2? astept un raspun…multumesc

  280. Oana dit :

    Tot ma uit pe site-ul institutului francez..si nu vad decat rezultate din Iasi si Galati. Eu am dat in Maramures..si nu gasesc niciun rezultat. Din ce cauza?

  281. Lavyh dit :

    Buna ziua ! ,
    As dori un test de simulate pe mail pentru B1. mail : lavyh.manuela@yahoo.com
    Va multumesc !

  282. Kalin dit :

    Imi cer scuze daca urmatoarele intrebari au mai fost puse aici, dar n-am avut rabdare sa citesc chiar toate commenturile.
    1) Trebuie sustinute examene de reconfirmare a cunostiintelor de limba fr dupa luarea examenului?Daca da peste cati ani?
    2) Daca spre exemplu dau la B2 si il iau cu A sau cea mai mare nota, se echivaleaza cu C1, sau pur si simplu ai trecut sau picat examenul fara sa existe o nota cu care il ei?

  283. Camelia dit :

    Buna ziua! Sunt la o clasa de bilingv ENGLEZA si am luat diploma delf B1. Imi poate echivala bac-ul?

  284. simona dit :

    buna ziua,imi puteti spune va rog daca ,concursul  »Inocentiu Macareanu  »este unul national aprobat de mects?

  285. anca dit :

    doar elevii pot da acest examen ?

  286. Liliana dit :

    Buna ziua. As dori sa stiu care este varsta minima pentru inscriere la DELF scolaire, care este nivelul minim necesar pentru echivalare BAC si recunoastere internationala(din cate am inteles eu este vorba de B1). Din cate am inteles obtinerea certificatului DELF este o competenta certificata pe viata. Este valabil si pentru elevii de gimnaziu?

  287. Lucan Raluca dit :

    Buna ziua ! Imi puteti spune si mie cand se pot ridica diplomele pentru DELF -sesiunea din mai ?

  288. amalia dit :

    buna ziua! ma puteti ajuta cu variante si teste pt b2 va rog?multumesc anticipat

  289. amalia dit :

    daca aveti ,va rog sa-mi trimiteti pe mail :sogard_ailama@yahoo.com

  290. sorinadanaila dit :

    Diplomele se pot ridica oricand, mai putin miercurea dimineata sau vinerea dupa-amiaza.

    Cat despre teste, acestea nu sunt gratuite, ele reprezinta munca unor oameni, atat de concepere, cat si de corectare. De aceea, ele se dau in centrul nostru de cursuri, oicand doriti, contra unei taxe, evident, dar care va ofera si beneficiul unui diagnostic corect si profesional.

  291. Andrei dit :

    Diplomele de unde se pot ridica? Secretariat sau trebuie sa luam legatura cu dumneavoastra ?

  292. Eugen Mihociu dit :

    Buna sera. Sant interesat daca pot gasi un profesor pentru a face pregatire cu baiatul meu elev in clasa XII la liceul A.Cuza pentru obtinere Delf B2 ca sa poata continua studiile in Franta. Mentionez ca este la pamant cu limba franceza. Multumescanticipat. Eugen M

  293. Alina dit :

    As dori sa stiu pe ce site pot intra pentru a vedea rezultatele de la DELF junior – sesiunea noiembrie 2012. Multumesc.

  294. sorinadanaila dit :

    Domnule Mihociu, imediat ce ne vom intoarce din vacanta, faceti-ne o vizita la Colegiu, ca sa putem discuta punctual. Sigur ca putem lucra cu fiul dumneavoastra, la modul cel mai profesionist si adaptat cu putinta. Prof. Sorina Danaila

  295. Alexandra Catalina dit :

    Buna ziua !

    As dori si eu un test diagnostic pentru a vedea la ce nivel ma aflu.
    Email-ul meu este acesta aly_loky94@yahoo.es .

    Multumesc anticipat.

  296. Vlad dit :

    Buna Seara!
    Am si eu o intrebare…nivelul B1 poate echivala bacul?Penstru sesiunea 9-10 februarie 2013…pentru A2 care este pretul?
    Va multumesc anticipat!

  297. Cazacu Alexandru dit :

    Buna ziua! As dori si eu un test diagnostic pentru a vedea la ce nivel ma aflu.
    Email-ul meu este acesta: cazi_ro@yahoo.com
    Va multumesc anticipat. Daca sa poate nivelele B1 si B2.

  298. Ely dit :

    Buna-ziua ! Ma numesc Ely si am o problema , am fost in luna septembrie 2012 sa-mi iau atestatul de la noi din Pitesti (mentionez ca am dat delful A1 in februarie parca 2012 ) si dupa am intrat la liceu si nu am mai avut eu timp sa ma duc sa-mi iau diploma si mi-a zis cineva ca ar putea fi la profesoara mea (dar eu am intrebat-o si cu siguranta nu e acolo) am fost dupa la alinata sa intreb de diploma mea si mi-a zis ca a luato cineva . Eu cum sa procedez ca am ramas fara diploma si as avea nevoie de ea urgent , pot sa-mi mai trimita alta diploma? (dupa parerea mea e greseala lor pentru ca nu au dat diploma titularului ) va multumesc mult si astept raspuns cat mai repede :*

  299. daniela dit :

    multumesk pentru aceasta sansa pe care o avem noi vreau sa le dau pe toate

  300. Mirabela dit :

    Buna seara !

    Doresc si eu un test diagnostic b1 sau b2 pentru a vedea la ce nivel ma aflu, va rog! Sau orice material, mi-ar fi util! As aprecia mult!!!!
    Email-ul meu este lost_in_dreams34@yahoo.com
    Multumesc anticipat!

  301. Adrian dit :

    Buna ziua. Sunt elev in casa-A IX- Satu Mare, si as dori sa dau examenul DELF va rog sa-mi spuneti unde pot sa ma inscriu pentru B1 si cand ? Multumesc

  302. Gg dit :

    Unde se fac inscrierile in Bucuresti? Ce documente sunt necesare?
    Multumesc.

  303. Alexandra dit :

    Buna!As dori si eu daca se poate un test de simulate pe e-mail pentru Delf nivelul B2!multumesc anticipat!

  304. Alexandra dit :

    pe adresa de e-mail : sanda_alexandrina95@yahoo.com

  305. Buna! Cand se fac inscrierile pentru examenul de Delf anul acesta in 2013? e obligatoriu sa faci cursuri inainte? se platesc aceste cursuri in afara de taxa examenului in functie de nivel?

  306. Aline dit :

    Buna ziua, as vrea sa stiu daca pot echivala competenta la franceza doar cu atestatul, diploma inca nu este disponibila. Multumesc.

  307. Mona dit :

    Da, sigur ca poti.
    Trebuie sa il traduci si sa il legalizezi

  308. teodora dit :

    unde pot vedea lista cu repartitia pe sali la concursul de delf de pe 18 mai?

  309. Iulia dit :

    Stiti cand apar rezultatele la Delfuri ?

  310. Cristina dit :

    Cand apar rezultatele de la Delf B1 pentru cei din galati?

  311. sorinadanaila dit :

    Probabil saptamana viitoare…

  312. Andrei Pandurea dit :

    Buna ziua! As dori un test de simulare online, pentru nivelul B2.Daca aveti si pentru nivelul B1 trimiteti-mi va rog ambele, pentru a vedea mai clar unde ma pozitionez.Doresc sa sustin examenul DELF la Cluj in noiembrie 2013 pentru a imi fi util si pentru bac.Adresa mea de mail este my_arcanum_2011@yahoo.com Va multumesc anticipat!

  313. Maria dit :

    Bună ziua`. Am 15 ani, am trecut clasa a9-a și aș vrea să dau delf`ul . Imi puteți spune cu ce mă ajută dacă susțin acest examen și dacă trebuie o anumită pregătire ? Mulțumesc.

  314. Dana dit :

    As dori o simulare a examenului pentru nivelul B1 si daca se poate si pentru B2.adresa mea este danabuganu@yahoo.com.va multumesc anticipat

  315. Mihaela dit :

    Buna ziua! Va rog sa imi trimiteti un test de simulare pentru nivelul B2 pe adresa de email mihaela_id2008@yahoo.com. Multumesc!

  316. Cami dit :

    buna ziua! vreau sa dau B1 si nu stiu daca am timp pana in luna iunie cand as vrea sa am atestatul sau diploma pt echivalarea bacului. Va rog sa-mi trimiteti un test de simulare pt nivelul B1 pe adresa kamy_kamy63@yahoo.com

  317. mihaela dit :

    Buna seara!Ma numesc Mihaela si in luna mai imi sustin DALF-ul in Franta.As vrea sa stiu daca as putea preda lb franceza in tara si la ce nivel.Ca studii am facultatea de drept cu licenta si un master.Multumesc

  318. Feyza dit :

    Buna seara! Care este punctajul minim pentru a lua examenul Delf nivel B1 ?

  319. Claudia 16 dit :

    Buna.As dori sa stiu daca pentru a te inscrie la examen(b2) trebuie sa urmezi neaparat cursurile speciale pe delf de la institutul francez unde sustii examenul.

  320. Alina dit :

    Buna ziua, fetita mea vrea sa sustina A2 la finalul clasei a 6a. exista vreun manual destinat pregatirii pentru acest nivel? multumesc

  321. Tinca Denisa dit :

    Buna ziua!as vrea si eu sa dau un test pentru a vedea cam la cel nivel ma situez,imi puteti trimite si mie?va multumesc anticipat!!adresa mea de email este:denysa_kiss29@yahoo.com

  322. Tinca Denisa dit :

    TIN SA MENTIONEZ CA IMI DORESC SA DAU NIVELUL B2,SI MI-ATI PUTEA SPUNE CE MATERIALE SUNT NECESARE PENTRU A INVATA MAI BINE?

  323. Marinela dit :

    Buna seara!
    Fiica mea este eleva in clasa a X-a la un liceu din orasul Galati, profilul filologie bilingv engleza. Doreste sa sustina examenele DELF. Dumneavoastra organizati cursuri de pregatire si pe perioada vacantelor de vara sau a celor intersemestriale? Ma gandesc la ceva intensiv, bazat in special pe conversatie.
    Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  324. Elena dit :

    Buna ziua!
    Maine dau A2 si m-ar interesa sa-mi raspundeti urgent la intrebare ! Ce se da la oral ?! Am inteles ca trebuie sa ne prezentam , tragem biletele si pe baza lor intrebari , si alt biletel sa vorbim deschis cu comisia ?! Mentionez ca nu am facut nici pic de pregatire si nu m-a indrumat nimeni sa fac asta !Multumesc anticipat! :* Ely , Pitesti

  325. Sinziana dit :

    Buna seara!As dori sa stiu daca imi dau Delf-ul in sesiunea din aprilie,testul imi poate echivala bacalaureatul?Va multumesc anticipat !

  326. Gabriela dit :

    Buna ziua! Pe ce data are loc examenul DELF A2 anul acesta?

  327. Lazar Florina dit :

    Buna ziua ! Am sustinut examenul DELF B2 pe 16 februarie si as dori sa stiu cand vin rezultatele . Multumesc!

  328. Denisa dit :

    Buna ziua , am o fetita in clasa a noua si profesoara de franceza a rugat-o sa dea DELF-ul. As dori sa stiu , care ar fi programa pentru acest examen si in ce data se da examenul . Acest examen se da o singura data sau va trebui sa-l dea in fiecare an ? Stiu foarte putine amanunte despre acest examen . Scuzati-mi intrebarile , poate puerile .

  329. Cristina Nita dit :

    Buna ziua,
    Ce acte sunt necesare pentru inscrierea la examenul DELF B1? Taxa se achita la depunerea actelor sau in ziua examenului? Va multumesc.

  330. rebecareb dit :

    Bonjour!
    Numele meu e Rebeca.
    Sunt in gimnaziu si m-am gandit sa-mi urmez studiile in Franta.
    B1 si B2 ofera posibilitatea de a te descurca la o facultate in Franta?
    Sa poti conversa corect , dar si sa intelegi?
    Dambovita are aceste cursuri?
    Orasul Targoviste are?
    Stiti ceva?
    Multumesc mult!
    Numai bine!

  331. andreyca dit :

    Eu am dat in iasi la CNME delf a1 sesiunea 17 mai 2014 . cand se vor publica rezultatele?

  332. Johnd566 dit :

    Great article post.Really thank you! Fantastic. ebcddgbkdefb

  333. Mocanu Alina dit :

    as dori sa stiu daca este vreun curs online pt a putea obtine un atestat de limba franceza B1, multumesc

  334. Mocanu Alina dit :

    si daca se poate sa imi lasati pe mail un test pt verificarea nivelului de pornire: Alice17_2002@yahoo.com

  335. Babaua Gabriela dit :

    buna ziua! va rog, ne puteti specifica numele actului normativ prin care certificatul DELF A1 Prim este echivalat cu examenul de admitere intr-o clasa de intensiv? Multumesc

  336. Timu Gheorghe Vlad dit :

    De ce punctaj ai nevoie ca sa promovezi DELF-ul??

  337. ciprian dit :

    Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu  »declic 1 methode de francais » in format electronic?
    Multumesc anticipat

  338. panait catalina dit :

    Buna ziua. Sunt din Constanta, eleva in clasa aXIa si dorsc sa sustin examenul DELF.
    Intrebarea mea este daca exista centru de examinare in oras sau cel mai aproape. Si daca m-ati putea ajuta cu un test pt verificarea nivelului de pornire pe emailul panait_catalina@yahoo.com.
    Va multumesc.

  339. Nico dit :

    In urma examenului self B2 primesti in prima faza un atestat cu punctajele obtinute si dupa câteva luni diploma. Acel atestat primit înaintea diplomei are vreo valoare sau doar diploma însăsi este cerută in cazul studiilor in Franta ?

  340. cindy bennet dit :

    Savvy discussion , Speaking of which , others are requiring a Acord 83 , my friend filled out and faxed a sample version here https://goo.gl/T8VJ2V.

  341. Edi dit :

    Este adevarat ca daca nu ai ai un examen de tip A luat, nu ai voie sa treci direct la B?
    Raspunsul cat mai repede posibil pls

  342. Elenna dit :

    Salut. Vreau sa știu dacă are vreo importanta bacul în franta. Eu nu am susținut chiar bine bacul (am media 7). Însă am diploma de delf b2. Vreau sa stiu dacă am șanse sa plec la studii în franta.

  343. CUCOS LAURA dit :

    In luna mai 2017 fiul meu a participat la examen Delf/Dalf sustinut la C. M.Eminescu iasi . Diplomele au sosit?

  344. Marga Ioan-de Hillerin dit :

    Buna seara. Pentru a sustine un examen B2 trebuie sa am luat B1, sau pot trece direct la probele pentru B2? Multumesc!

  345. Albu Paul-Cristian dit :

    Bună seara!
    De ce nivelul C2 este rar în România? Care sunt cauzele? Mulțumesc!

  346. Ciobanu Diana dit :

    Buna ziua. Pentru a merge la master in Franta, trebuie sa obtin examenul de Dalf C1/C2. Pentru acest lucru este necesar sa obtin si nivelul B1/B2 sau ma pot inscrie direct pentru nivelul C?

  347. Alex dit :

    se pot lua notite pe ciorna la proba de intelegere mesaje orale la nivel B2, C1?

Laisser un commentaire