CONCURSUL « INOCENTIU MACAREANU »

Avem onoarea de a va informa si pe aceasta cale ca, anul acesta, concursul « Inocentiu Macareanu » va avea loc, ca de obicei, cu ocazia Zilelor francofoniei. Astfel, pana vineri, 18 martie, elevii care doresc sa participe trebuie sa trimita pe mail (sorinadanaila@yahoo.com) un text original, dupa cum urmeaza:

elevii de clasa a IX-a si a X-a – o redactare libera, pe orice tema (nu se accepta poezie) (2 pagini maximum)

elevii de clasa XI-a  si a XII-a – un eseu argumentativ, cu o problematica si pe o tema  care sa demonstreze ca ii intereseaza si de la care pornind pot produce un text argumentativ – polemic (250-300 cuvinte)

Textele trebuie sa fie insotite de minima dvs identificare:

numele, data nasterii, liceul de provenienta, profesorul coordonator. 

Cei care se vor califica la proba scrisa, vor participa la proba orala, care ii va desemna pe cei 10 castigatori (5 pentru fiecare transa de varsta). Data la care se va tine aceasta proba va fi adusa la cunostinta calificatilor in timp util, astfel incat cei care vin din alte judete ale Romaniei sa se poata deplasa pana la Iasi.

Ceremonia de premiere va coincide, ca de obicei, cu cocktailul pe care Ambasada Frantei si Centrul Cultural Francez il vor organiza cu prilejul inchiderii zilelor francofoniei la Iasi.

Cele doua premii I constau intr-o bursa de 2400 RON pentru transa mica de varsta, iar pentru cei mari – o calatorie in Alpi.  

  

Publicités
Cet article, publié dans concursul Inocentiu Macareanu, eveniment, projets internes, est tagué . Ajoutez ce permalien à vos favoris.

13 commentaires pour CONCURSUL « INOCENTIU MACAREANU »

 1. simona dit :

  buna ziua! as dori sa stiu,daca se poate ,mai multe detalii referitoare la proba scrisa si cea orala a concursului.cei care se califica in urma etapei »online » participa si doar la proba scrisa sau si la cea orala ?pe ce criterii sunt corectate lucrarile?iar tema eseului(in cazul cl a11a) poate fi oricare,in orice domeniu?

 2. sorina danaila dit :

  Cei care se califica la proba scrisa online, sunt invitati la proba orala. Textele sunt corectate dupa grilele specifice examenului de DELF nivel B2. Tema eseului poate fi oricare, cu conditia sa va intereseze, sa va pasioneze si sa demonstreze un spirit polemic din partea dvs.

 3. simona dit :

  multumesc pt informatii si as mai avea o intrebare:tocmai am citit ca eseul trebuie sa fie de 250-300 de cuvinte,respectarea acestei limite constituie un criteriu important de corectare(ma refer la cazul in care depasesc aceasta limita)?

 4. sorina danaila dit :

  Ar fi mai bine sa nu depasiti aceasta limita, pentru ca, intr-adevar, este prevazuta in grila de corectare si e pacat sa pierdeti puncte pentru atata lucru.

 5. simona dit :

  buna ziua,revin cu o noua intrebare:in cat timp credeti ca se anunta numele celor care s-au calificat la
  proba orala,si a punctajelor obtinute in urma probei scrise?

 6. Andreea Bitiusca dit :

  Luni se va corecta, marti se va anunta rezultatul la proba scrisa si joi va avea loc oralul.

 7. simona dit :

  si proba orala consta intr-o tema oarecare ,pe care trebuie sa o dezvoltam,atunci,pe loc..?

 8. sorina danaila dit :

  Exact…

 9. simona dit :

  rezultatele se anunta maine,dimineata?

 10. Andreea Bitiusca dit :

  Chiar in aceasta seara, pe acest blog.

 11. simona dit :

  aha..multumesc pentru informatii

 12. Anastasia dit :

  Buna ziua,

  Va rog sa imi spuneti daca la proba orala va trebui sa ne prezentam eseul si sa discutam pe tema aleasa de noi sau ni se va oferi o tema noua.

 13. sorina danaila dit :

  Da, la proba orala va trebui sa prezentati tema eseului, dintr-o alta perspectiva, sau cu detalii si nuante… Dupa care comisia va va pune intrebari…

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s