Numai de bine despre MOOZ…

Elevi ieșeni la Festivalul de teatru francofon pentru liceeni de
la Saint-Malo

În perioada 31 martie – 3 aprilie, a avut loc la Saint-Malo a șaptea ediție a Festivalului internațional de teatru francofon pentru liceeni, organizat de Asociația FETLYF – Lycee Jacques Cartier, cu sprijinul Primăriei din Saint-Malo. Peste 200 de tineri din 11 țări s-au întâlnit cu aceasta ocazie pentru a susține, în limba franceză, spectacole care au mers de la teatrul clasic până la creația poetică. România a fost reprezentată la ediția din acest an de Trupa de teatru MOOZ, formată din elevi ai prestigiosului Liceu Mihai Eminescu din Iași (Claudiu Bicsabi, Ioana Bere, Roxana Lupașcu, Theodor Pintilie, Sonia Teodoriu, David Vasiliu și Adrian Vieriu), îndrumați de pasionata lor profesoară de franceză, doamna Mira Cucinschi.
Detalii despre activitatea trupei pot fi gasite pe blogul catedrei de limba franceză a liceului: https://lequipedefrancais.wordpress.com/mooz/.
Piesa interpretată de tinerii liceeni români, având o subtilă încărcatură metaforică, este un colaj numit Faut juste être deux, după Matei Vișniec și Xavier Durringer, care a cuprins și o coregrafie imaginată chiar de elevi, spre surprinderea organizatorilor, care credeau că trupa făcuse apel la un profesionist într-ale coregrafiei. Interpretarea lor de excepție din 1 aprilie a uimit publicul, care i-a răsplătit cu îndelungi aplauze, și a convins juriul să le acorde premiul Coup de coeur, ceea ce le-a permis să rejoace piesa și pe 3 aprilie. Conform regulamentul festivalului, cele mai bune piese, premiate de juriu, sunt rejucate în încheierea festivalului. De reținut că Trupa de teatru MOOZ va reveni în curând în Franța pentru a participa la ediția din 2010 a Festivalului de teatru școlar Les Didascalies, care va avea loc la Grasse (Alpes Maritimes), în perioada 24-29 mai. (Secretar al Ambasadei Romaniei la Paris, Eugen Roşca) (NEWSLETTER Ambasada Romaniei la Paris, nr. 39 din 1 mai 2010, http://www.paris.mae.ro)

Vezi de asemenea si

mooz in newsletter-ul Ambasadei Romaniei la Paris

mooz in presa ieseana

Publicités
Cet article, publié dans Mira Cucinshi, theatre, Uncategorized, est tagué . Ajoutez ce permalien à vos favoris.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s